06 / 05 / 2024

Mirastan pay almak için ne yapmak gerekir

Mirastan pay almak için ne yapmak gerekir

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? ' sorusunu yanıtladı.

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi? 

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi sorusu sıklıkla merak edilir. Miras hukukunda bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış olup gerekli yerlerde uygulanır. Peki kardeşler miras sürecinde farklı pay alabilir mi ve farklı pay almak yasak mı? İşte detaylar...

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını alıyor!

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını almak için anlaşma yaptı. Rönesans'ın yanına yabancı bir ortak alabileceği belirtildi.

Çocukların mirastaki saklı payı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

Türk müteahhitlerden Libya çıkarması!

Türkiye'nin önde gelen yaklaşık 50 müteahhitlik şirketi, Libya Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği ev sahipliğinde 29-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Turkish Expo Construction furarına katılarak Libya'nın yeniden inşasındaki projelerden en büyük payı almak için adım atacak. 

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

Huysuz Virjin'in yeğeni konuştu: Hepsi mirastan pay alma ümidinde!

'Huysuz Virjin' olarak bilinen Seyfi Dursunoğlu'nun yeğeni Güliz Buyrukbilen'in kızı Gizem Özköseoğlu, çıkan miras haberleriyle ilgili konuştu. 

Kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. Peki kat karşılığı arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte kat karşılığı arsa payı hesaplama 2021...

Kentsel dönüşümde 'arsa payı'nın önemi!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde 'arsa payı'nın önemi...

Mirastan pay almak için ne yapmak gerekir Haberi

Mirastan pay almak için ne yapmak gerekir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Birinci karısından sadece kayınpederim var. İkinci karısından ise 3 çocuğu bulunuyor. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? Ne yapması gerekiyor? Kendisi Aydın Söke’de oturuyor.' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Birinci karısından sadece kayınpederim var. İkinci karısından ise 3 çocuğu bulunuyor. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? Ne yapması gerekiyor? Kendisi Aydın Söke’de oturuyor. A.Ö.

Kayınbabanız güzel bir yerde, güzel bir arsanın hissedarı olacak ne kadar iyi. Durumu şu: Dede iki defa evlenmiş ve...