30 / 04 / 2024

mobilya sektörü satışları

mobilya sektörü satışları

MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, koronavirüs salgını sürecinde online siparişlerin arttığını belirtti. Çalışkan, konut satışlarında yaşanan hareketlenmeyle birlikte mobilyada satışların da arttığını söyledi...

Mobilya sektörü dış pazar satışları yüzde 15 arttı!

Geçen yıl iç pazarda yüzde 5 büyüme kaydeden mobilya sektörü, dış pazar satışlarında ise yüzde 15’in üzerinde artış sağladı. Ortadoğu pazarının yeniden canlanması halinde sektör ihracatının 2015’te 2.8 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Hacı Boydak: Mobilya sektörünün ümidi evlenecek çiftler!

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Mobilya sektöründe zaman zaman 2 - 3 ayı bulan durgunluk yaşanabilir. Ama düğün sezonunda bunun hepsini telafi edeceğiz" dedi...

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını artırdı!

Ağustos 2020 konut satış istatistiklerini yorumlayan Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, ''Pandemi nedeniyle aslında minimum 3 ay talep kaybı ve resmi işlem kaybı yaşayan konut sektörü satış hızını artırdı'' dedi.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Konut satışlarındaki artış mobilya sektörünü de etkiledi!

MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, koronavirüs salgını sürecinde online siparişlerin arttığını belirtti. Çalışkan, konut satışlarında yaşanan hareketlenmeyle birlikte mobilyada satışların da arttığını söyledi...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Konut satışlarındaki düşüş mobilya sektörünü de etkiliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı son verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında azalış kaydetti.

0,98 faiz oranı konut satışlarındaki tıkanıklığı çözecek!

Ekonomist'in konuştuğumuz bankacılar, Ziraat Bankası'nın attığı bu adımın sektör açısından olumlu olduğu konusunda görüş birliği içinde. Gümbür gümbür satışların olmasını kimse beklemiyor ama satışlardaki tıkanıklığın bir miktar olsa da çözüleceği görüşü var...

mobilya sektörü satışları Haberi

mobilya sektörü satışları

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle düğünlerin ertelenmesine karşın çiftler, mobilya ve züccaciye ürünleri gibi düğün alışverişlerine online platformlar üzerinden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de yılda ortalama 550 bin çiftin evlendiğini ifade ederek çiftlerin düğünden önce mutlaka züccaciye ürünleri aldığını belirtti.

Öksüz, geçen yıl Türkiye'de 11,5 milyar dolar büyüklüğe ulaşan e-ticaret hacminin, gelecek 5 yıllık dönemde 50 milyar dolara çıkmasının beklendiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Züccaciyede de gün geçtikte online satışlar artıyor. Son dönemlerde üyelerimizin birçoğu gerek sosyal medya gerekse de internet siteleri üzerinden online satışlara başladı. Koronavirüs süreciyle birlikte yatırımlarını biraz daha bu tarafa kaydırmaya başladılar. Hatta şu an düğün hazırlığı yapan çiftler için internete özel düğün...