03 / 05 / 2024

Moddy\'s not artırımı

Moddy\'s not artırımı

Moody’s kredi derecenlendirme kuruluşu Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarttı. 6 ay önce de Fitch kredi derecelendirme kuruluşu notu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmişti. Bu not artırımının konut sektörüne etkisi ne olur?

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

Faiz artırımı furyasında tarihi karar

Avrupa Merkez Bankası ECB tarihi bir faiz artırımı kararı vererek faizi 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Sırada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği karar var.

Fed'den faiz artırımı açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, ne kadar uzun sürerse sürsün enflasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek faiz artırımının da bu çerçevede devam ettirileceğini söyledi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! TCMB faiz artırımına gitti mi? İşte detaylar…

TCMB PPK toplantısında alınan faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…

Bitcoin, Fed'in faiz artırımından nasıl etkilenir?

Fed'in bugünkü toplantısında faiz arıtımına gideceği öngörülüyor. Peki faiz artırımı kripto paraları etkiler mi? Bitcon faiz artırımından nasıl etkilenir? İşte Beste Naz Süllü'nün konuya ilişkin o açıklamaları...

Avrasya GYO'nun sermaye artırım başvurusu onaylandı!

Avrasya GYO'nun yapmış olduğu bedelsiz sermaye artırım başvurusu Sermaye Piyasası Kurulunun 15 Şubat 2021 tarih ve E-12233903-340.05.05 sayılı yazısı ile onaylandı

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırım süreci tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımının tamamlandığına dair Esas Sözleşmesinin 6. "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesi İstanbul Ticaret Sicilinde tescil edilerek sermaye artırım süreci tamamlandı.

Avrasya GYO sermaye artırımını iptal etti!

Avrasya GYO'nun bedelli sermaye artırımına ilişkin açıklaması 13 Kasım 2020 tarihinde yapıldı. Yapılan açıklamada süreç iptali için şablosu güncellendi. 

Moddy\'s not artırımı Haberi

Moddy\'s not artırımı


Dünyadaki Emeklilik fonları ve kamu fonlarının Türkiye’ye yatırım yapmasının önündeki teknik engel kalkmış oldu. Kamu ve Emeklilik fonlarının tüzüklerinde, bir ülkeye yatırım yapmak için en az iki farklı kredi derecelendirme kuruluşunun notunun yatırım yapılabilir düzeyde olması şartı aranıyor… 


Bu not artırımı ile beklenti öncelikle fonların  Sermaye Piyasalarına gelmesi. Türk şirketlerinin değerinin artması. Doğrudan yatırım için fonların gelmesi. 


Türkiye, Avrupa’nın enerji güvenliği açısından vazgeçilmez bir ülke. Kuzey Irak petrolü, doğal gazı, Katar Doğal gazı, Suudi Arabistan Elektrik enerjisi, Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak. Türkiye, dünyanın mevcut siyasal ve ekonomik kutuplaşmasında önemli bir ülke. Arap dünyası için ise zaten önemli bir ülke konumunda. 


Türkiye’nin notunun yükseltilmesi ile Japonya, Norveç, Kanada, ABD gibi ülkelerin emeklilik fonları gayrimenkul sektörüne gelmez. Kamu fonları da gelmez. Bu fonlar yatırım...