18 / 05 / 2024

Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi

Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Afrika turunun üçüncü ve son durağı Somali'de, Albayrak Grubu tarafından inşa edilen Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi'nin binasını açtı.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Dışişleri Bakanlığı personel alacak! KPSS şartı yok! Detaylar tek tek belli oldu!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Nairobi Büyükelçiliği’ne alınacak sözleşmeli sekreter kadrosu için son başvuru tarihinin 26 Haziran 2023 olduğu öğrenildi.

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için imzalar atıldı!

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için Fırat Life Yatırım İnşaat A.Ş. ile Düzenleme Şeklinde Hasılat Paylaşımı Esasına Dayalı Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

En az ilkokul mezunu 12.588 TL maaşla personel alımı yapılıyor! Çabuk olun, başvurular başladı! İşte başvuru ekranı...

ABD Büyükelçiliği 12.506 TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru şartları ne oldu, hangi branştan akılm yapılacak? İşte detaylar...

12 bin 500 lira maaşla hemen en az ilkokul mezunu işçiler alınacak! İşte personel alımı başvuru ekranı!

12 bin 500 lira maaşla en az ilkokul mezunu işçiler alınacağı belirtildi. İşte ABD Büyükelçiliği'nin yayımladığı ilan için aranan şartlar ve başvuru ekranı...

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi Haberi

Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi

Türkiye'nin Somali Büyükelçiliği, "Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi" adı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Büyükelçilik binası, Albayrak Holding tarafından yeniden inşa edildi. Büyükelçilik külliyesinin açılışı, Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından yapıldı.İki cumhurbaşkanı daha sonra külliyede incelemelerde bulundu. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Başbakanlık Müşaviri Hasan Albayrak ve işadamları katıldı. Yatırımlarından dolayı Albayrak Grubu'na teşekkür eden Erdoğan, Afrika açılımı kapsamında 54 ülkede yer almak istediklerini vurguladı. Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ise konuşmasında, elçilik binası inşaatını taahhüt edilen süreden önce tamamladıklarına dikkat çekti.


"Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi "


Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Ben...