28 / 07 / 2024

mogadişu kadın doğum ve çocuk hastanesi

mogadişu kadın doğum ve çocuk hastanesi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Yardımeli Derneği tarafından inşa edilen ve tıbbi donanımını TİKA'nın sağladığı kadın doğum ve çocuk hastanesi, Başbakan Yardımcısı Kaynak tarafından hizmete açıldı

Mahkemeden çalışan kadın memura yarı zamanlı çalışma kararı!

Sağlık-Sen, kadın çalışanının doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebini reddeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kararını mahkemeye taşıdı. Mahkeme, Sağlık-Sen’i haklı bularak işlemin yürütmesinin durdurulmasına oy birliği ile karar verdi.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Aile Bakanlığından kadınlara peş peşe destek ödemeleri! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara destek ödemelerine devam ediyor. Peki, Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı desteği ne kadar, kaç TL? İşte detaylar..

Türkiye Hayat Emeklilik’ten bir ilk! Düğünde, doğum gününde altın yerine BES hediye ediliyor!

Türkiye Hayat Emeklilik yeni çıkardığı ‘BES Birikim Hediyesi’ ile hediye anlayışına farklı bir boyut kazandırdı. İsteyenler doğum günü, düğün veya bayram gibi özel günlerde sevdiklerine hediye BES gönderebilecek.

Aile Bakanlığı’ndan kadınlara müjde üstüne müjde! Resmen açıklandı! 2023 doğum izni ücreti belli oldu!

Halk arasında doğum parası olarak bilinen sigortalı çalışan kadınların faydalandığı ödemelerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Asgari ücretle birlikte güncellenen 2023 yılı doğum parası ne kadar oldu? İşte detaylar...

EYT’den Bağkur’lular kaç gün primle emekli olur? Doğum borçlanması sayılır mı?

EYT düzenlemesinde sona gelinirken, milyonlarca sigortalı da çeşitli yollarla primini tamamlayarak EYT kapsamına girmenin ve emeklilik hayaline kavuşmanın hesabını yapıyor. Bağkur’lu bir kişi toplam kaç prim günüyle EYT’den emekli olabilir? Peki doğum borçlanması sigorta başlangıç tarihini erkene çe

Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

Doğum parası devlet tarafından, her doğumdan sonra annelere bir defaya mahsus olacak şekilde ödeniyor. Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

Kamu Denetçiliği Kurumu, hemşire maaşından yaklaşık 16.000 liralık doğum izni kesintisinin iade edilmesine karar verdi.

Doğum izni kaç gün sürer? İşte detaylar!

Doğum yapacak kadınlar, doğum iznine dair detayları merak ediyor. İşte merak edilen haberin detayları!

Doğum borçlanması nedir? Doğum borçlanması nasıl olur?

Doğum borçlanmasının ne olduğu ve nasıl yapıldığı çalışan kadınlar tarafından merak edilen ve sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

Doğum parası 2022 yılında ne kadar oldu? SSK 2022 süt yardımı kaç TL, nasıl alınır?

Doğum yapan anneler için devlet tarafından verilen doğum yardımı parasının miktarı da çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. 2022 doğum parası ne kadar olacak ve süt yardımı nasıl alınır sorularını sizler için yanıtladık.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Adıyaman Merkez'de yapılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

mogadişu kadın doğum ve çocuk hastanesi Haberi

mogadişu kadın doğum ve çocuk hastanesi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Somali'nin başkenti Mogadişu'da kadın doğum ve çocuk hastanesini hizmete açtı. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uganda, Kenya ve Somali'yi kapsayan Doğu Afrika ziyaretine kendisine eşlik eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, Somali'nin başkenti Mogadişu'da Yardımeli Derneği tarafından inşa edilen ve tıbbi donanımını Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) sağladığı kadın doğum ve çocuk hastanesinin açılışını gerçekleştirdi.


Hastanenin açılış töreninde konuşan Kaynak, 2011 yılında Somali için acil insani yardım çağrısı yapıldığında yardım elini ilk Türkiye'nin uzattığını söyledi.


Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan yeni hükümetin ilk toplantılarında, kardeş ülkelere insani yardımların artırılması kararı alındığını belirten Kaynak, "Türkiye hükümeti olarak TİKA ve Kızılay gibi kurumlarımızla, Yardımeli Derneği gibi sivil toplum kuruluşları ile Somali'ye milyonlarca dolar yardımda bulunuyoruz. Bundan sonra da Somali’nin yanında olmaya devam...