07 / 05 / 2024

mortgage okunuşu

mortgage okunuşu

Birçok kimse, konut sahibi olmak için mortgage sistemine dahil olsa bile, mortgage sözcüğünün telaffuzunu doğru söyleyemez. Peki mortgage sözcüğünün doğru okunuşu nasıldır, mortgage nasıl okunur?

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

Amerika'da mortgage başvuruları yükselişini devam ettiriyor

ABD'de mortgage başvuruları 19 Ocak ile sona eren yılın üçüncü haftasında da ilk iki haftada olduğu gibi artış gösterdi; 30 senelik faiz bir miktarı arttığı kaydedildi.

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.

ABD'de mortgage başvurularında artış devam ediyor...

ABD'de 10 Kasım 2023 itibari ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyesini koruduğu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 7,61'e düşerken, mortgage için yapılan başvurularda artış olduğu açıklandı. Mortgage başvuruları ile ilgili haberin ayrıntıları...

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Mortgage krizi nedir? Nasıl oluştu?

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

Mortgage sektörü büyüyecek!

İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu, Türkiye Varlık Fonu ve Catalyst Group, Türkiye'deki mortgage sektörünü geliştirmek için Ortak Stratejik İşbirliği başlattı.

İslami mortgage geliyor!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan "İslami mortgage" ile ilgili açıklama yaptı. Bostan, İslam Kalkınma Bankası'nın alt kuruluşu ile İslami mortgage geliştirme konusunda anlaşma imzalandığını söyledi.

Gayrimenkulde yeni finansman sistemi: Reverse mortgage!

Reverse mortgage, emekli kesimin daha iyi bir hayat sürmesi amacıyla tasarlandı. Bu finansman sistemi kredi kuruluşu müşterisine bu krediyi ölünceye kadar düzenli aylık ödemeler şeklinde kullandırıyor ve kredinin geri tahsilatını da evi satarak sağlıyor.

DenizBank’tan ortak mortgage konut kredisi!

Yenilikçi ve ihtiyaca yönelik ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, hayalindeki eve sahip olmak veya yatırım amacıyla ev satın almak isteyen müşterilerine özel olarak sunduğu “Ortak Mortgage Konut Kredisi” ile herkesi ev sahibi yapıyor.

DenizBank ile SS. Uşak Eymen Kooperatifi protokol imzaladı!

Yapılan anlaşmayla birlikte müşteriler SS. Uşak Eymen Kooperatifi evlerinin finansmanında DenizBank'ın uygun mortgage kredisinden yararlanarak ev sahibi olabilecek.

mortgage okunuşu Haberi

mortgage okunuşu

Mortgage nasıl okunur?

Mortgage nasıl okunur sorusunu yanıtlamadan önce mortgage nedir, yanıtlayalım. Mortgage, sözcük anlamı olarak ipotek teminatı anlamına geliyor.


Mortgage sistemine göre, konut sahibi olmak iseyen kimseler, finans kuruluşlarından, bankalardan uzun vadeli kredi kullanması ile bu kredinin teminatı olarak satın alınan konutlar üzerine ipotek kurulmasıdır.


Mortgage nasıl okunur?

Mortgage için farklı telaffuzlarda bulunulsa da mortgage kelimesinin doğru okunuş şekli "morgıç"tır.



Işıl Seren...