05 / 05 / 2024

Mudanya Tekke-i Atik camii

Mudanya Tekke-i Atik camii

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu hızla süren Mudanya Tekke-i Atik camii yanındaki iki katlı sivil mimari örneği yapı, kültürel etkinliklerin yapılacağı bir merkez olarak ilçeye değer katacak.

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası 5.1 büyüklüğündeki depremin meydana gelmesinin ardından tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Başkan Türkyılmaz, "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik." dedi.

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Butik Mudanya'da yüzde 5 indirim fırsatı! Mart 2024'te teslim!

Butik Mudanya projesinde yer alan konutlar için yüzde 5 indirim imkanı sağlanıyor. Butik Mudanya projesinde yer alan konutların teslimlerinin 2024 yılının Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Mudanya Belediyesi Bursa'da arsa satacak! Arsa almak isteyenler dikkat!

Bursa İli Mudanya Belediye Başkanlığı, Bursa Mudanya'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu satış ihalesi 15 Şubat 2023 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Bursa Mudanya'da binalar analiz ediliyor!

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki binaların yapı güvenliğinin tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kent genelindeki binaların dayanıklılığı test edilecek.

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

Bursa Mudanya'daki riskli yapı için yıkım kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, riskli yapı olarak ilan edilen Mudanya’daki binayı yıkarak, yerine bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı eğitim merkezinin de bulunduğu modern bir bina inşa edilecek.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Bursa Mudanya’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Mudanya’daki parklanma sorununun çözümü için bazı proje hazırlıklarına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan stadyumu başka bir yere taşıyıp, bu alana yer altına iki katlı otopark, üst kısma ise ayrıcalıklı bir yaşam alanı inşa edecek.

Mudanya Belediyesi'nin kaçak inşaatı mühürlendi!

Bursa Mudanya Belediyesi ekipleri tarafından kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen bina mühürlendi.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

'Mudanya Özdilek AVM'nin yapı kayıt belgesi hukuksuz' iddiası!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Myrleia Antik Kenti'nde inşa edilen Özdilek AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanılarak alınan yapı kayıt belgesinin, hukuken geçerli olmadığı iddia edildi.

Mudanya Tekke-i Atik camii Haberi

Mudanya Tekke-i Atik camii

Kent merkezinin yanı sıra 17 ilçede tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yönündeki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tekke-i Atik Camii yanındaki bina restorasyonu ve çevre düzenlemelerinin ardından bölgenin yeni bir buluşma mekanı haline geleceğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya’da ecdad yadigarı eserlere yönelik yaptıkları restorasyon çalışmalarından biri olan Tekke-i Atik Camii müştemilatında incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’daki tarihi ve kültür mirasının ayağa kaldırılması, tüm medeniyetlerin izlerinin ortaya çıkartılması yönündeki çalışmaları ara vermeden sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, bu kapsamda 17 ilçede de yoğun faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Mudanya’nın da bu ilçelerin başında geldiğini, hizmete aldıkları birçok tarihi eserin yanı sıra benzer yatırımların sürdüğünü söyleyen Başkan Altepe, “Mudanya’da da başta anıtsal yapılar olmak...