23 / 07 / 2024

muğla Datça yapılaşma

muğla Datça yapılaşma

Muğla Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, belediye meclis toplantısında imar barışı hakkında konuştu. Uçar, "Datça'da aftan sonra çığ gibi büyüyen kaçak yapı sorunu var" dedi.

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

Muğla Datça'ya 150 oda, 300 yataklı yeni otel geliyor! 4 yıldızlı otel için start verildi!

Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi adresinde faaliyet gösteren ve KA-NE İnşaat Taahhüt adına kayıtlı 5044 parsel 20 bin 198 metrekare arsa üzerinde 150 odalı, 300 yataklı 4 yıldızlı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

Son dakika Muğla - Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

Son dakika AFAD tarafından Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı.

TOKİ Muğla projesinde son dakika! 546 konutluk yeni proje için tarih açıklandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Muğla'da 546 konutluk yeni proje inşa edecek. Merakla beklenen projenin ihalesi 30 Kasım'da yapılacak.

Son dakika! Muğla Bodrum açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Muğla Bodrum açıklarında bugün saat 12.38 sıralarında bir deprem gerçekleşti. İşte son depremler...

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Çamlıca'da yapılaşma sorunu gitgide büyüyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında Çamlıca'daki yapılaşma sorununu kaleme aldı.

muğla Datça yapılaşma Haberi

muğla Datça yapılaşma

Muğla Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuştu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar barışı uygulamasından yararlanmak isteyen çok sayıda kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Uçar, "TBMM'nin almış olduğu karara karşı değiliz. Ancak bu afların, Datça'yı ne kadar daha yaşanır hale getireceği ayrı bir tartışma konusudur. Bugüne kadar kaçak yapı yapanın suçu var da, acaba plan yapıcıların hiç mi suçu yok. Bana göre, her ne şartta olursa olsun kaçak yapı yapmak suçtur. Datça'da 1986'dan beri imar planı sıkıntısı var. Eğer plan istiyorsan, vatandaş olarak kaçak yapıya değil, planı yaptırmaya yönelik girişimlerde bulun. Ben bu alanların planlarla daha iyi korunabileceğini defalarca dile getirdim. Ama buna rağmen, buralarda planları ne yazık ki gerçekleştiremedik. Planlar oluşmayınca, insanlar imar...