29 / 04 / 2024

muğla tarım festivali

muğla tarım festivali

Ortaca ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.Belediye binası önünden bando eşliğinde başlayan yürüyüş, pazar yerinde sona erdi.

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Yargının “dur” kararına rağmen, tarım arazileri ve zeytinlikler yapılaşmaya açıldı. İşte ayrıntılar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Muğla’dan arazi almak isteyenlere müjde! Arazi satışı yapılacak!  

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Muğla merkezde yer alan bir araziyi satacağını açıkladı. Açık artırma usulüyle satılacak arazi için 23 Ocak 2024’te ihale düzenlenecek.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

TOKİ'den Muğla'ya 546 konutluk yeni proje müjdesi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Muğla projeside 546 konut yer alıyor. Merakla beklenen projenin ihalesi 30 Kasım'da yapılacak.

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

Muğla Milas Belediyesi personel alımı yapacak! İşte o şartlar ve detaylar

Muğla Milas Belediyesi tarafından yayınlanan son ilana göre, belediyede çalışmak üzere 75 yeni personel alımı yapılacak.

TOKİ Muğla projesinde son dakika müjdesi! 304 yeni konut için bu tarihe dikkat!

TOKİ Muğla projesinde son dakika müjdesi geldi. Tek bir ilçede inşa edilecek 304 yeni konut için bu tarihe dikkat...

Müjdenin böylesi! Arazi sahiplerine 500 bin TL anında yatacak! Sakın kaçırmayın!

Kırsal kalkınmaya destek sürüyor ve bu kez açıklama Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden geldi. ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri’nin teşvik edecek adımlar vatandaşları sevindiriyor. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar…

Bireysel sulama sistemlerine 500 bin lira hibe desteği geliyor! Başvurular ne zaman?

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi konusunda bir ilan duyurusu yaptı.

TOKİ Muğla projesi için resmen son dakika müjdesi geldi! 500 yeni konutu sakın kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için resmen son dakika müjdesi geldi... Tek bir ilçede inşa edilecek tam 500 yeni konutu sakın kaçırmayın...

TOKİ Muğla projesi için son dakika müjdesi! 546 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Muğla projesi için son dakika müjdesi geldi. 546 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın...

muğla tarım festivali Haberi

muğla tarım festivali

Muğla'da 9. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali gerçekleşti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, burada yaptığı konuşmada, festivalin 19 yıldır devam etmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.


Bir festivali bu kadar uzun devam ettirmenin kolay olmadığını anlatan Gürün, şöyle konuştu:


"Bu festival niye yapılıyor? Amaç olarak bir bakıma bağ bozumu. Okullar bitiyor, insanları buluşturmak bir araya getirmek, hemşehrilik duygularını artırmak, onlara güzel 5 gün geçirtmek için yapılıyor. Aynı zamanda tarım, çevre, turizm ve kültürle ilgili değerlerimizi ortaya oymak, farkındalık yaratmak ve onları geliştirmek geleceğe taşımak için yapılıyor."


Festivalin açılış törenine, CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.


Törenin ardından festivale katılanlar yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.


- Kıraç, konser verdi


Festival kapsamında sanatçı Kıraç, konser verdi. Yaklaşık iki...