02 / 05 / 2024

muğla taşınmaz ticareti yönetmeliği

muğla taşınmaz ticareti yönetmeliği

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği ile Muğla İl Ticaret Müdürlüğü tarafından emlakçılara, emlakçılığın kurallarını yeniden belirleyen taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik ve yaptırımları anlatıldı.

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Muğla Büyükşehir Belediyesi 59 gayrimenkulü kiraya verecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla'da yer alan 59 adet taşınmazı kiraya verecek. İşte 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan ihale detayları...

Emlak Konut GYO Muğla Bodrum parselinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO " Muğla Türkbükü Mahallesi yer alan 3 adet taşınmaz için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu KAP'ta yayımladı. Peki Muğla Bodrum parselinin değeri ne oldu? İşte detaylar...

ÖİB'den Bodrum'daki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum'da yer alan taşınmazın satışına onay verdi. 

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Bodrum'daki 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla Bodrum'da yer alan 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

ÖİB, Bodrum'daki 3 taşınmazı satıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum Konacık, Bitez ve Gökçebel mahallelerinde yer alan 3 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştiriyor...

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Bugünkü 31519 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adana, Muğla ve İzmir illerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Muğla Fethiye'de gayrimenkul vurgunu! 6 kişiye gözaltı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 84 yaşındaki N.K. adlı yaşlı adamın 111 taşınmaz mülkünü yasa dışı şekilde üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen biri Gürcistan uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı.

ÖİB'den Ankara ve Muğla'daki iki taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara ve Muğla'daki iki taşınmazın satışını onayladı.

muğla taşınmaz ticareti yönetmeliği Haberi

muğla taşınmaz ticareti yönetmeliği

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği ile Muğla İl Ticaret Müdürlüğü tarafından emlakçılara, emlakçılığın kurallarını yeniden belirleyen taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik ve yaptırımlar anlatıldı. Buna göre yetki belgesi olmayan emlakçılar ruhsat alamayacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Muğla Emlak Müşavirleri Derneği ile Muğla İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Menteşe İlçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde, emlakçılara 5 Haziran’da yürürlüğe giren taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik ve yaptırımları anlatıldı. 

Muğla İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Ergün Yıldız tarafından yapılan açıklamada, “Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik 5 Haziran 2018’de yürürlüğe girdi ve 5 Eylül’de bakanlık tarafından uygulanmaya başlandı.” dedi. 

Muğla İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Ergün Yıldız, yayınlanan yönetmeliğin ardından, 18 ay içinde emlak danışmanlığı hizmeti veren emlakçıların durumlarını uygun hale getirmeleri gerektiğini dile...