06 / 05 / 2024

Muğlada bir ayda 1648 konut satıldı

Muğlada bir ayda 1648 konut satıldı

TÜİK'e göre, 2015 yılı Ağustos ayında; Muğla ilinde 686 ilk satış, bin 11 ikinci el satış olmak üzere bin 648 konut satış sonucu el değiştirdi.

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Son 1 haftada icra dairelerine 155 bin 829, bir ayda ise 696 bin yeni icra dosyası geldiği kaydedildi. Buna göre, icralıkların borcu bir haftada 1 milyar liradan fazla yükselerek 194 milyar 215 milyona kadar çıktı. 

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

Mevduat faizlerindeki artış nedeniyle son dönemde yatırımcılar için faiz getirisi cazip hale geldi. 70 bin takipçili Taban yiyen Buffett isimli sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda 1 milyon TL’nin faiz getirisinin son bir ayda doların gerisinde kaldığını söyledi. Vatandaş “Ne yapalım? dedi.

Otomobil fiyatları bir ayda yüzde 5 oranında geriledi...

Yapılan araştırma kapsamında otomobil piyasasında yükseliş yaşayan araç sayısı son aylarda çok sınırlı olarak kaldı. Öyle ki ortalama araç fiyatları bile bir ayda gerileme gösterdi.

Petrol fiyatlarının seyri ne durumda? Petrol fiyatları bir ayda dibi gördü

Petrol rakamları, yaşanan az talep endişeleri ile zayıflarken, 84,08 dolara kadar geri gelerek bir ayın en düşük seviyesini geldi. Petrol fiyatlarının seyri ve haberin detayları...

Kırmızı mercimeğe şoke eden zam! Bir ayda yüzde 33 zamlandı!

TÜİK verilerine göre ilk yedi ayda mercimek ihracat miktarı 232.1 bin ton olarak gerçekleşirken, ihracat değeri ise 230.4 milyon dolara çıktı. 2 senedir kilogramı 15 liradan işlem gören kabuklu kırmızı mercimeğin fiyatı ise son bir ayda yüzde 33,3 oranında arttı.

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Ekmeğe bir ayda ikinci zam

Zam yağmuru devam ediyor. Erzurum’da 5 TL’den satılan 200 gram ekmeğin fiyatına bir kez daha zam yapıldı ve Erzurum'da ekmek 6,5 TL oldu.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

İstanbul için dikkat çeken veri: Bir ayda 3 bin 448 lira artışla 38 bin 828 lira oldu

İstanbul'da dört kişilik bir ailenin Temmuz ayında ortalama yaşam maliyeti 38 bin 828 lira olarak hesaplandı. Maliyet bir önceki ay olan Haziran’a göre 3 bin 448 lira yükseldi. İşte detaylar...

Ford Puma’ya bir ayda iki zam birden! Puma’nın yeni fiyatını görenler gözlerine inanamadı!

Ford Puma modeline bir ayda peş peşe iki zam birden geldi. Ford, Puma modeline temmuz ayı kapsamında önce 221 bin 300 TL ve daha sonra ise 1.300 TL zam yaptı.

Kirada yeni dönem 1 Eylül itibariyle başlıyor! Kira uyuşmazlıkları bir ayda çözüme kavuşacak!

Kira uyuşmazlıklarını bir ay içinde çözüme kavuşturacak olan yeni dönem 1 Eylül itibariyle resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Renault Koleos'ta dev fiyat artışı! Bir ayda iki zam geldi!

Renault, popüler SUV modeli Koleos'un fiyatlarında Mayıs ayından beri ikinci bir artışı duyurdu. Son güncellemeyle birlikte Koleos'un baz modeli olan Icon 1.3 TCe EDC 160 bg için fiyatlar büyük ölçüde yükseldi.

Sıfır otomobillere 3 ayda gelen zam akıllara durgunluk verdi! Hangi aracın fiyatı ne kadar?

Son bir ayda sıfır otomobil fiyatlarına döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle ortalama 30 bin TL zam gelirken, mart ayından bu yana tam 144 bin TL zam geldi. Sektör temsilcileri, araç fiyatlarına seçimden sonra yine zam geleceğini belirtti.

Muğlada bir ayda 1648 konut satıldı Haberi

Muğlada bir ayda 1648 konut satıldı

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından 2015 yılı Ağustos ayı Konut Satış İstatistikleri çerçevesinde verilen bilgiye göre, 2015 yılı Ağustos ayında; Muğla ilinde 686 ilk satış, bin 11 ikinci el satış olmak üzere bin 648 konut satış sonucu el değiştirdi.


Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 36 bin 021 konut ipotekli satış sonucunda el değiştirdi. Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı %32 olurken bu oran Muğla ili için %29,8 olarak gerçekleşti. En yüksek ipotekli satış 7 bin 593 ile İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul %21,1’lik ipotekli satış payı ile Türkiye sıralamasında ilk sırayı aldı. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise %40,2 oldu. Muğla ise Türkiye genelinde %1,3’lük payla 20. sırada yer aldı.


MUĞLA İLİNDE YABANCILARA 2015...