08 / 07 / 2024

Müşfik Yamantürk özgeçmiş

Müşfik Yamantürk özgeçmiş

Müşfik Yamantürk, Capital Dergisi’nin yaptığı “Türkiye’nin Gönlü Zengin İş İnsanları” araştırmasında en çok bağış yapan iş insanları arasında yer alıyor. Peki, Müşfik Hamdi Yamantürk kimdir?

Konut fiyatları geçen yıl yüzde 75,5 arttı: Yüzde 50 faiz mi karlı, konuttan kira geliri almak mı?

Merkez Bankası konut fiyat endeksinin, Aralık ayında yıllık bazda yüzde 75,5 arttığını açıkladı. Peki konut yatırımı mı daha mantıklı, faiz mi? 

Şubat 2024 zamlı evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? 15 Şubat evde bakım parası yatan iller belli mi? Son dakika!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Şubat 2024 zamlı evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? 15 Şubat evde bakım parası yatan iller belli mi? İşte detaylar...

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ile ev sahibi ilişkisinde sık sık 'Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?' sorusu gündeme geliyor. İşte kiracının ve ev sahiplerinin hakları...

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Engelli raporu olanlar erken emekli olabilir mi? Yarım engelli maaşı tama çevrilebilir mi? Tek tek açıklandı!

Engelli aylığı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki Engelli raporu olanlar erken emekli olabilir mi? Yarım engelli maaşı tama çevrilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verilecek! Sosyal yardım alanlar da ikramiye alabilecek mi? İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yılının kutlanacağı 29 Ekim 2023 tarihine özel emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verileceğini açıkladı. Peki, sosyal ardım alanlar da ikramiye alabilecek mi? İşte konuya ilişkin detaylar..

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Türk Telekom'dan müşterilerine jest! Tüm illerde uygulanacak, bakın neymiş?

Türkiye’nin tüm illerinde Türk Telekom tarafından başlatılan  bir kampanya artık yararlanılmaya hazır. Türk Telekom abonelerini ilgilendiren bu haber, sevindirici nitelikte olup birçok avantaj sağlamaktadır.

Müşfik Yamantürk özgeçmiş Haberi

Müşfik Yamantürk özgeçmiş

Müşfik Yamantürk kimdir?

Müşfik Yamantürk, Capital Dergisi’nin yaptığı “Türkiye’nin Gönlü Zengin İş İnsanları” araştırmasında en çok bağış yapan iş insanları arasında yer alıyor. Peki, Müşfik Yamantürk kimdir?


Müşfik Hamdi Yamantürk, 1958 yılında babası İdris Yamantürk tarafından kurulan Güriş İnşaat'ın Genel Müdürü.


Ankara doğumlu olan Güriş İnşaat Genel Müdürü Müşfik Yamantürk 55 yaşında. 


Güriş İnşaat..

1958 – GÜRİŞ Kolektif Şirket olarak kuruldu…

1959 – Çubuk Çayı Islahı İnşaatı / Ankara…

1963 – Yemişen Deresi Islahı İnşaatı / Gölbaşı-Adıyaman…

1965 – Fatsa Limanı İnşaatı / Ordu…

1968 – Bir dönüm noktası olarak toprak işleri dışında, oldukça detaylı bir…

1973 – GÜRİŞ Kolektif Şirketi, GÜRİŞ İNŞAAT VE MÜHENDİSLİK A.Ş. oldu.

1974 – İlk liman: Demir Çelik Fabrikaları Liman İnşaatı / İskenderun…

1975 – GÜRİŞ MAKİNA VE MONTAJ SANAYİ A.Ş. kuruldu…

1976 – 23 Adet Liman...