28 / 07 / 2024

müsiad ukti anlaşması

müsiad ukti anlaşması

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu tarafından “Müşavirlik ve Müteahhitlik Hizmetlerinin Geliştirilmesinde Türk-İngiliz İşbirliği” konulu seminer, MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi...

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının ardından tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Peki buğday, mısır ve arpa fiyatları düştü mü? İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

FuzulEv, 1453 Engelliler Spor Kulübü ile anlaşmasını yeniledi!

FuzulEv, Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele eden 1453 Engelliler Spor Kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını yeniledi. Yapılan anlaşmaya göre; FuzulEv, mavi beyazlı takımın 2020- 2021 sezonu boyunca isim sponsorluğunu üstlenecek.

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

müsiad ukti anlaşması Haberi

müsiad ukti anlaşması

Seminer öncesi MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ve İngiltere Başkonsolosu Leigh TURNER, MÜSİAD ve UKTI (United Kingdom Trade & İnvestment ) arasında düzenlenen iş birliği anlaşmasını imzaladı. İngiltere İstanbul Başkonsolosu TURNER, “İngiltere olarak Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güveniyoruz” derken MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, "Cari açığa sebep olmayacak sağlıklı bir büyüme için ülkemizin hizmet ihracatının artması gerekiyor" dedi.

“İşbirliğinin Amacı 3. Ülkelerde İş İmkânları Oluşturmak”

Seminerin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan ÖZDEMİR, ülkemizin yurtdışı müteahhitlik hizmetleri alanında son 10 yılda gösterdiği üstün başarılarla adeta çağ atladığı söyledi. Özdemir, ayrıca müteahhitlik hizmetlerinde sergilenen başarının müşavirlik alanında henüz ortaya konulamadığını söyleyerek, “Müteahhitlik alanında elde ettiğimiz ticaret hacminin gerçek anlamda ülke ekonomisine katkı sağlamasının en temel yolu yurtdışı müşavirlik hizmetlerinin...