05 / 08 / 2024

Müteahhidin kur zararı

Müteahhidin kur zararı

Maliye Bakanlığı: "Müteahhitlere yapılacak talep garantisi ödemelerinde esas alınacak döviz kurlarına ilişkin herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" dedi.

Evini dönüştüreceklere kritik uyarılar: Bunlara dikkat edin! Doğru müteahhit nasıl bulunur?

Dönüşüm için kolları sıvayan konut sahiplerinin en büyük endişesi güvenecekleri müteahhit bulabilmek. İNDER Başkanı Keçeli, “Müteahhidin geçmişine ve finansal durumuna iyi bakın” diye konuştu. İşte doğru müteahhit ile ilgili detaylar...

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

TOKİ Körfez İlimtepe'de son dakika müjdesi: 1.3 milyar TL'ye inşa edilecek! Sözleşme imzalandı! 

Geçtiğimiz 2 seneden bugüne, ihaleye çıkan ancak çeşitli nedenlerle ihalesi iptal edilen ve daha önce artan maliyetler nedeniyle müteahhidin iş bıraktığı TOKİ İlimtepe Konutlarında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar... 

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

DSİ 908 sürekli işçi alımı İŞKUR başvuru ekranı! DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı! Şartlar peş peşe açıklandı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 908 sürekli işçi alımı yapılağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı Peki başvuru şartları neler? DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? 

Öğrencilere müjde! İŞKUR’dan öğrenciye cep harçlığı! Cep harçlığınızı hemen alın!

İŞKUR'dan öğrencilere müjde. İŞKUR hem iş olanağı sağlıyor hem de cep harçlığı veriyor. İşte detaylar!

Müşterisinden dolar kuru farkı isteyenler dikkat! Yargıtay’dan devrim niteliğinde karar çıktı!

Yargıtay, dolar kurundaki artış sebebiyle tahsilat yaptığı müşterisinden kur farkı talep eden esnaf hakkında emsal karar verdi ve "Çek ile ödemelerde kur farkı istenemez" dedi.

Kamuda iş bulmak isteyenlere müjde! Başvuru için son bir gün! Elinizi çabuk tutun!

Kamuda iş arayanlara müjde. İŞKUR kamuda personel olma olanağı veriyor. İşte son iş ilanlarına dair detaylar!

DSİ personel alımına geç olmadan başvurun! DSİ başvuru şartları açıklandı! İşte detaylar!

Devlet Su İşleri (DSİ) yeni personel ilanı açtı. Personel alım ilanı İŞKUR üzerinden yayınlandı. İşte detaylar!

KPSS şartı yok! 60 bin kamu personeli alınacak!

İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 60 bine yakın alım yapacak. İŞKUR 2022 TYP başvuru tarihleri ve şartları…

İŞKUR duyurdu! 23 bin kamu ve özel işçi alımı yapılacak! Başvurular ne zaman? Başvuru şartları neler?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile 23 bin kamu ve özel kurumlara işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ilanın ayrıntıları...

Müteahhidin kur zararı Haberi

Müteahhidin kur zararı

Maliye Bakanlığınca, müteahhitlere yapılacak talep garantisi ödemelerinde esas alınacak döviz kurlarına ilişkin herhangi bir değişiklik yapılmadığı bildirildi. 


Bakanlıktan, bugün Sözcü gazetesinde yer alan "Yandaş müteahhidin kur zararını vatandaşa yüklediler" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.


Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün "Kamu Özel İş Birliği Uygulamalarının Muhasebe İşlemlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"ini konu alan habere ilişkin, "Haber, tebliğ ile yapılan düzenlemenin ne anlama geldiğini bilmeden, anlamadan maksatlı bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirmek amacıyla yazılmıştır." ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, daha önce, kamu özel iş birliği sözleşmeleri kapsamında verilen talep garantilerinin sözleşmedeki miktar üzerinden (örneğin toplam araç geçiş sayısı gibi) toplam olarak muhasebe kayıtlarına alınmasının öngörüldüğü belirtilerek, şu değerlendirmelerde bulunuldu:


"Habere konu tebliğ ile aylık ve yıllık mali tablo ve raporların, gerçek durumu göstermesini teminen, gelecek yıllarda...