11 / 05 / 2024

Müteahhit kaçarsa arsa sahiplerinin hakları

Müteahhit kaçarsa arsa sahiplerinin hakları

Binanın nasıl yapılacağı,hangi malzemelerin kullanılacağı, kaç daireli ve kaç katlı olacağı, ne zaman başlanıp ve ne zaman bitirileceği gibi hususlar yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesinde belirtiliyor. Peki, inşaat bitmeden müteahhit kaçarsa ne olur?

Oyuncu Merve Boluğur yatırım için arsa arıyor!

Son zamanlarda sosyal medya paylaşımları ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu Merve Boluğur yatırım için arsa aradığını açıkladı.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı başladı! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı yapacağını duyurdu. Buna göre 48 şehirde 1.140 arsayı ödeme kolaylıkları ile satışa sunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, başvuruların başladığını açıkladı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hangi illerde arsa satışı yapacak ve şartlar neler?

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV ayrıntısı!

Müteahhitler gerçek kişi veya kurumların arsalarını kat, daire veya işyeri karşılığında aralarında eser sözleşmesi düzenleyerek inşaat yapıyor. Peki müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV dahil mi hariç mi? İşte detaylar...

Müteahhit, ev sahibi olmak isteyen akrabasını dolandırdı! 

Ankara'da ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş akrabası olan müteahhit tarafından dolandırıldı. Ayrıca müteahhit, ev almak isteyen başka vatandaşları da dolandırdı.

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

Konya'da arsa dehşeti! Müteahhit Ali Akyol vuruldu!

Konya'da inşaat firmasına ateş açan müteahhit Ali Akyol'u (57) tabancayla sol kolundan vuran saldırgan daha sonra intihara kalkıştı.

Mustafa Demir: Yatırım için arsa üreteceğiz!

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, "Yatırım için arsa üreteceğiz" dedi.

Maltepe'de müteahhit ve arsa sahipleri arasında kavga!

İstanbul'un Maltepe ilçesinde müteahhit ve toprak sahipleri arasında çıkan kavgada hareketli dakikalar yaşandı. Kavgada, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken 5 kişi gözaltına alındı.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

Müteahhit kaçarsa arsa sahiplerinin hakları Haberi

Müteahhit kaçarsa arsa sahiplerinin hakları

Müteahhit kaçarsa ne olur?

Arsa sahipleri, müteahhit ile anlaşma sağlayarak arsaları üzerinde inşaat yapılmasını ve böylece para harcamadan ev sahibi olmayı amaçlıyor. Müteahhitler de arsa üzerinde inşa ettikleri binadan kendilerine düşen dairelerin satışını yaparak kar elde ediyor.


Binanın nasıl yapılacağı,hangi malzemelerin kullanılacağı, kaç daireli ve kaç katlı olacağı, ne zaman başlanıp ve ne zaman bitirileceği gibi hususlar yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesinde belirtiliyor. 


Kimi zaman müteahhit bina inşaatı bitmeden kendisine kalan dairelerin satışını yapabiliyor. Satış tamamlandıktan sonra bina inşaatı tamamlanmadan ortadan kaybolabiliyor. Peki böyle bir durumda müteahhit kaçarsa ne olur?


T.C. YARGITAY

Hukuk Genel Kurulu

Esas: 2000/1-1280

Karar: 2000/1554


Taraflar arasındaki davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; İzmir Asliye 5. Hukuk Mahkemesi'nce davanın reddine dair verilen 18.3.1999 gün ve 1996/55 E. 1999/246 K.sayılı kararın incelenmesi davacılar vekili tarafından...