03 / 05 / 2024

müteahhit seçerken dikkat edilmesi gerekenler

müteahhit seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Afet bölgesinde 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi tutuklu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem soruşturmaları çerçevesinde tutuklananlardan 118'inin müteahhit, 192'sinin yapı sorumlusu, 23'ünün de yapı sahibi olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte trafo seçmenin püf noktaları...

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Müteahhit firmalarla inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Merakla beklenen soruların yanıtlarını avukat Ebru Erdinç verdi.

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Mimar Osman Dağ, konut alıcılarının dikkat etmesi gereken noktalara değindi. İşte konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta...

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde müteahhit seçimine dikkat!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6,6'lık yıkıcı deprem sonrasında binaları ağır veya orta derece hasar gören binlerce vatandaş evlerini yenilemek amacıyla kentsel dönüşüm için harekete geçti. İzmirli müteahhitler zor bir süreçten geçen vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

Karavan seçerken nelere dikkat edilmeli?

Pandemi sürecinde tatil yapmak isteyenlerin tercihi karavanlar oldu. Peki karavan seçerken nelere dikkat edilmeli?

Emlak işletmesini seçerken dikkat! 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Tüketiciler emlak işletmesi seçerken çok dikkatli olmalı" dedi.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Ev alırken ve almadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar gözden kaçırıldığında daha büyük sorunlara yol açabilir. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Geliştirme Ve Eğitim Gelişim DirektörüBirgül Dalgakıran, gayrimenkul danışmanlarının önemine değindi. Dalgakıran, gayrimenkuldanışmanı seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Müteahhit enflasyonu engellenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, tüketicilerin ve sektörün mağdur olmasının önüne geçilmesi ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için bu müteahhit enflasyonunun engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

müteahhit seçerken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

müteahhit seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Nüfusunun yüzde 95’i deprem tehdidi altında yaşayan Türkiye’de yaklaşık 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. Bu noktada çok hızlı bir şekilde ilerlemesi gereken kentsel dönüşüm sürecini yavaşlatan en önemli unsurlardan biri olan arsa payı çıkmazına dikkat çeken Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Arsa payı oranının yanı sıra yeni daireler için öngörülen metrekare fiyatı, inşaatın kalitesi ve müteahhit firmanın referanslarının da değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Son, toplam faydaya bakılmasını önerdi.


Yapılaşmanın hızlı bir şekilde ilerlediği Türkiye’de kalitesiz ve güvensiz konutların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Nüfusumuzun yüzde 95’i deprem tehdidi altında yaşarken, 18 milyonu aşan yapı stoğumuzun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı ise 20 yaşın üzerindeki konutlardan...