01 / 08 / 2024

Müteahhitlerden yurtdışı rekoru

Müteahhitlerden yurtdışı rekoru

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurtdışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli, bu yılın mayıs sonu itibarıyla 109 milyon dolara yükseldi

Müteahhitlerden çimento ve beton fiyatlarına gelen zamma tepki: Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!

Çimento ve beton fiyatlarına zam gelmesi ile sektör ayaklandı. Müteahhitler çimento ve beton fiyatlarına gelen zama tepki gögstererek '' Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!' dedi.

Müteahhitlerden rant eleştirilerine tepki: Kentsel dönüşüm yapacak kimse bulunamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD)  Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Demir, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Müteahhitlerden son dakika çağrısı: Sorunlarımız çözülsün konut üretmeye başlayalım!

Müteahhitler, son iki senedir yaşanan sorunlar sebebiyle konut üretemediklerini, İstanbul başta olmak üzere deprem riskine karşı büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün hızlanması için hükümetten çözüm beklediklerini belirttiler..

Borsada tüm zamanların rekoru kırıldı! BIST 100 endeksi nereye kadar yükselir? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada yükseliş rüzgarı devam ediyor. BIST 100 endeksi, yüzde 1,16 prim yaparak günü 8 bin 236 puandan kapatırken, tüm zamanların rekorunu kırdı.  Altın ve dolarda ise stabil seyir sürüyor.

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Yakalama kararı bulunan 2 müteahhit kendi yaptıkları binaların enkazında can verdi!

Diyarbakır'da çöken 7 binada hayatını kaydeben 2 kişinin, haklarında yakalama kararı çıkarılan müteahhitlerden Celal İrkören’in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı...

Dolar sınırları zorluyor! Dolar almak için doğru zaman mı? İşte detaylar!

Dolar son zamanların en yüksek seviyesini zorluyor. Dolar/TL 19 seviyesinin üzerini test etti. Böylelikle tüm zamanların rekoru kırılmış oldu. İşte detaylar!

Müteahhitlerden yurtdışı rekoru Haberi

Müteahhitlerden yurtdışı rekoru

Ekonomi bakanlığı verilerine göre, 2003’te 343 olan Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı 2010’da 624’e çıktı. 2010’da ortalama proje bedeli 38 milyon dolar olurken, bu rakam rakam bu senenin mayıs sonu itibarıyla 109 milyon dolara yükseldi. Türk müteahhitleri 2014 itibarıyla 48 ülkede faaliyet gösterdi. Söz konusu rakam bu yılın ilk 5 ayı itibarıyla 20 olurken, şirketler en çok (yüzde 49.1) Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde iş yaptı. Bunu yüzde 24.7 ile Ortadoğu, yüzde 17.4 ile Afrika izledi. Avrupa ve Amerika’nın payı ise yüzde 5.8 de kaldı. Türk müteahhitlik şirketlerinin yurtdışında üstlendikleri projelerin bedeli 2015 yılı mayıs sonu itibarıyla bu rakam 310.3 milyar dolara ulaştı. Öte yandan son açıklanan verilere göre, dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketinden 42’si Türk firması...