29 / 08 / 2024

Muvafakatname kefillik midir

Muvafakatname kefillik midir

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin oluyor. Peki, muvafakatname kefillik midir?

Kiracılar dikkat! Kiracılar tadilat yaptığı zaman masrafı kiradan düşebilir mi?

Kiralık evlerde yapılan tadilatlar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirebiliyor. Buna göre, bir kiracı tadilat masrafının kiradan düşme hakkına sahip midir?

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Sanal kredi kartı nedir, nasıl kullanılır?

İnternetten alışveriş yaparken yüksek limitli kredi kartlarını kullanmak istemeyen kişilerin genelde tercih ettikleri sanal kredi kartları nasıl kullanılır?  Sanal kredi kartı güvenli midir? İşte detaylar...

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Hisseli tapu riskleri nelerdir?

Hisseli tapuya pek çok kişi önyargılı bakar. Çoğu zaman miras yoluyla geçen bu hisseli tapu riskli midir? İşte merak edilen ayrıntılar!

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Aile konutunda eşler tek başına karar alabilir mi?

Aile konutuna ilişkin tasarrufta eşlerden yalnızca birinin kararı yeterli sayılmıyor. Borca kefillik, konutun eşten onay almadan satılması veya kirada otururken eşin kira sözleşmesini habersiz feshi gibi durumlara karşı eşler, yasaların koruması altında.

Muhtarlar aracılığıyla yapılan gayrimenkul satışları geçerli midir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının tarla aldığını, şu an intikalin yapıldığını, 15 hissedar olduğunu belirten okuyucu, hissedarların satış yapmak istediklerini söyledi ve mahkemeye başvurdukları takdirde sonucun ne olacağını sordu.

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Muvafakatname kefillik midir Haberi

Muvafakatname kefillik midir

Muvafakatname kefillik midir?

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesi olarak tanımlanıyor.


Medeni Kanuna göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Muvafakatnamelerin noterde düzenlenmesi gerekiyor. Peki, eşe verilen muvafakatname kefillik yerine geçer mi?


Medeni Kanun’un 169. ncu maddesine göre, karının kocası lehine borç altına girebilmesi, yani kefil olabilmesi için bu işlemin Sulh Hakimi tarafından tasdik edilmesi gerekiyor.


Kocanın ortaklarından olduğu bir şirkete, karının kefaletinde veya ipotek vermesinde, dolaylı da olsa kocanın menfaati söz konusu olduğundan, aynı şekilde hakim tasdiki gerekiyor. 


Buna karşın, karının bizzat kendisinin ortağı olduğu bir şirkete kefil olması...