16 / 05 / 2024

natamam evler natamam ev kredisi

natamam evler natamam ev kredisi

Natamam kelime anlamı olarak "tamamlanmamış, bitmemiş" anlamına geliyor. Buna göre natamam bina ne demektir? Natamam ev kredisi nasıl çekilir? İşte natamam konut kredisi bu haberde..

Süleyman Çetinsaya: Devlet 100 bin natamam konuta müdahil olmalı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya yaptığı açıklamada İstanbul'daki konut arzı sıkıntısı için çözüm önererek, "100 bin natamam konut var. İnnova'da 4 bin 500, Fi Yapı'da 8 bin 500 konut bekliyor. Devlet yaşanan bu mağduriyete çare bulmalı." dedi.

Depremden etkilenen 11 ildeki natamam binalarda hasarların gizlenmesine geçit verilmeyecek!

Depremlerden etkilenen 11 şehirdeki teknik heyet tarafından natamam binalarda hasar tespit incelemelerine başlandı. Böylelikle inşa halindeki binalarda meydana gelen deprem hasarının sıva ve boyayla kapatılarak gizlenmesinin de önüne geçilecek.

Sultangazi Belediyesi arsa ve natamam yapı satacak! 

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan arsa ve üzerindeki natamam yapı için satış ihalesi düzenliyor. 

Eskişehir'de 15 milyon TL'ye icradan satılık natamam site!

T.C. Eskişehir 4. İcra Dairesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Batıkent Mahallesi, 19087 ada 1 parselde yer alan natamam siteyi 14 milyon 900 bin TL'ye satıyor... 

Gaziantep'te 21.2 milyon TL'ye  icradan satılık natamam bina!

Gaziantep İcra Dairesi,  Hatay ili, Antakya ilçesi, Güzel Burç Mahallesi, 3119 ada 12 parselde yer alan natamam binayı 21 milyon 265 bin 944 TL'ye icradan satıyor...

Antakya'da 6.4 milyon TL'ye icradan satılık natamam bina!

Hatay İcra Dairesi Müdürlüğü, Hatay ili, Antakya ilçesi, Güzel Burç Mahallesi, 3119 ada 12 parselde yer alan natamam binayı 6 milyon 364 bin 140 TL'ye icradan satıyor...

Osmaniye'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık natamam site inşaatı!

Düziçi İcra Dairesi Müdürlüğü, Osmaniye İli, Düziçi İlçesi, Hürriyet Mahallesi 2332 ada, 1 parselde yer alan natamam site inşaatını 8 milyon 517 bin 364 TL'ye icradan satıyor...

Natamam bina ne demektir?

Natamam kelime anlamı olarak "tamamlanmamış, bitmemiş" anlamına geliyor. Buna göre natamam bina ne demektir? Natamam ev kredisi nasıl çekilir? İşte natamam konut kredisi bu haberde..

Adanuspark’ın natamam Penthouse’ları kişiye özel tasarlanabiliyor!

İstanbul’un yeni cazibe merkezi Kartal’da konumlanan, yaşamın başladığı Adanuspark satışta olan 3 Penthouse’u ile lüks ve konforu yeniden yorumluyor. Adanuspark’ın natamam Penthouse’ları kişiye özel tasarlanabiliyor...

Adanus Park'ın Penthouse'ları natamam teslim ediliyor!

Çukurova Gayrimenkul imzalı Adanuspark, Penthouse tipi özel yaşam alanlarında evler natamam teslim ediliyor. Natamam oldukları için sahiplerinin özgürce planlayabileceği 350 metrekarelik Penthouse'lar adalar ve deniz manzarası izlenebiliyor....

Adanuspark, Penthouse tipi özel yaşam alanlarında evler natamam teslim ediliyor!

Adanuspark, Penthouse tipi özel yaşam alanlarında evler natamam teslim ediliyor. Natamam oldukları için sahiplerinin özgürce planlayabileceği 350 metrekarelik Penthouse 'lar adalar ve deniz manzarası izlenebiliyor.

Adanuspark’ın natamam Penthouse’ları kişiye özel tasarlanabiliyor!

Adanuspark, Penthouse tipi özel yaşam alanlarıyla standartların çok üstüne çıkıyor, ayrıcalıklı olmanın keyfini yaşatıyor. Natamam oldukları için sahiplerinin özgürce planlayabileceği Penthouse’lar adalar ve deniz manzarasıyla nefes kesiyor.

Giyimkent Kooperatifi, natamam otelini kiraya verecek!

Giyimkent Site İşletme Kooperatifi, Site Vadi Caddesi No 170 Esenler adresindeki natamam otelini yap işlet devret yöntemi ile kiraya verecek

natamam evler natamam ev kredisi Haberi

natamam evler natamam ev kredisi

Natamam bina ne demektir?

Natamam kelime anlamı olarak "tamamlanmamış, bitmemiş" anlamına geliyor. Buna göre natamam binalar; henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış; oturulur düzeye getirilmemiş binalara deniyor.


Tapuda tescilli arsa üzerinde bulunan,

- İnşaatı devam eden natamam binaların,

- İnşaatı bitmiş olmakla birlikte tapu siciline bina olarak tescil edilmemiş binaların, satışından elde edilen kazanç, istisna için diğer koşulların da var olması şartıyla, KVK’nın geçici 28/A maddesindeki istisnadan yararlanabiliyor.


Natamam ev kredisi..

nşaat aşamasında olan konutlar için de konut kredisi kullanılarak ev sahibi olunabiliyor.


İnşaatın tamamlanma seviyesine göre kredi kullanım kriterleri bankadan bankaya değişmekle beraber genelde inşşatın tamamlanma seviyesinin %75-80 oranlarında olması gerekir. 


Ekspertiz tarafından inşaatın tamamlanma oranına göre belirlenen konutun değeri de kullanılacak konut kredisinin tutarını belirler. Ekpertiz raporundaki değere göre kullanılacak konut kredisinin taksitleri inşaat aşamasında ödenmeye başlanır.


Natamam...