02 / 10 / 2024

Neşecan Çekici kim

Neşecan Çekici kim

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen, inşaat sektörünün yapı taşı konutu, tüm boyutlarıyla ele alan ve bu yıl "Önemli olan büyüklük mü?" sorusuna yanıt arayan 5. Konut Konferansı başladı.

GYODER çatısı altında gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin rolü artırılacak! 

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER çatısı altında, gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin varlığını güçlendirmeyi ve sektörde çeşitliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Depremlerden kim, ne kadar ders çıkardı! Şantiye şefi, müteahhit ve belediyeler... Sıkı durun! İşte kanıtı...

Büyük Kahramanmaraş depreminde binlerce kişi hayatını kaybetti ve tarifsiz acılar yaşandı. Depremler, sağlam ve güvenli konutun önemini bir kez daha gözler önüne serse de gelen haberler, bundan ders çıkarılmadığını gösteriyor. Sıkı durun! İşte kanıtı...

Konutta yeni model! Aile sayısına göre konutlar yapılmalı! Küçük aileye küçük ev...

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısının arttığına dikkat çekti.  Oluşan bu durum için çarenin küçük konutlar üretmek olduğunu söyleyen Çekici 'Aileler küçülüyor, büyük daireler yerine 2+1 konutlara ihtiyaç var' dedi. 

Emekli ek ödeme ne zaman? Emeklilerin zam farkı bugün yatıyor: Kim, kaç TL zam farkı alacak? 

En düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin liraya yükseltilmişti. Bu çerçevede emeklilerin zam farkları bugün hesaplara geçecek. Peki kim, kaç TL zam farkı alacak? İşte o son dakika rakamlar...

Konut fiyatları 1 senede yüzde 54 arttı! Hanede tek başına yaşayanlar çoğalıyor!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, barınma krizine dikkat çekerek, sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

GYODER'den GYO'lar için planlanan yüzde 10 kurumlar vergisi ve yüzde 50 temettü şartına itiraz!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, GYO'lara asgari kurumlar vergisi ve temettü şartı sonrası sektördeki ekosistemin bozulabileceğine dikkat çekti ve önerilerini açıkladı. İşte o açıklama...

Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesi sektöre can suyu olacak!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesinin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Gayrimenkul şirketleri vergi paketinden neler bekliyor? Hangi maddeler konuşuldu?

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, vergi paketi toplantısında sektörü ilgilendiren 7 maddenin ele alındığına dikkat çekti ve sektörle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

GYODER Başkanı Çekici'den kira uygulaması için denge mesajı...

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, yüzde 25 kira zammı sınırı ile ilgili, “Yüzde 25’in normal bir orana dönmesi, enflasyon oranı veya üzerinde bir seviyeye gelmesi dengeleri oluşturacak ve olumlu etkileyecektir” diye konuştu.

GYODER Başkanı Neşecan Çekici: Ciddi bir konut krizi kapıda!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada ciddi bir konut krizinin kapıda olduğunu söyledi. İşte Neşecan Çekici'nin o açıklamaları...

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Neşecan Çekici kim Haberi

Neşecan Çekici kim

Konferansta 5 büyük kente ait konut araştırmasının sonuçları açıklanırken, dünyaca ünlü mimarlar da konut sektöründeki trendlere ilişkin görüşlerini paylaştı. 

Alım seçenekleri Kadınlar site dedi Şehirlere göre tercih Yaşamak için konut GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, GYODER'in Konut Konferansı için yaptırdığı, beş kenti kapsayan ve alım kararlarını ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 

Çekici, katılımcıların yüzde 72'sinin 5 yıl içinde konut sahibi olduğunu, yüzde 28'inin de önümüzdeki 5 yılda konut sahibi olmayı hedeflediğini aktardı. Kadınlarda site için ve müstakil ev tercihinin ön planda olduğunu belirtti. 

Çekici şehirlere bakıldığında ise, Gaziantep'te apartman dairesi, Bursa ve Samsun'da site içi apartman dairesi, İzmir'de müstakil ev, Konya'da ise site içinde müstakil ev talebinin öne çıktığına işaret etti. 

Katılımcıların yüzde 86'sının yaşamak için konut almak istediğini söyleyen Çekici,...