11 / 05 / 2024

net metrakere hesaplama

net metrakere hesaplama

Konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alanı net metrekareye dahil ediliyor.İşte, Net metrekare hesabı naıl yapılır?

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Konutlardaki net alan kavramına yeni hesaplama!

Konutların net alanı balkon, kat bahçesi ve terası dikkate alınmadan hesaplanacak. Maliye bakanlığı hazırladığı bir özelge ile bu konudaki muğlaklığı sona erdirdi.

Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Evinizi alıp satarken işinize yarayan metrekare hesaplama işlemi nasıl yapılır? Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net brüt metrekare farkı nedir?

Yapı inşaatlarında yer alan bağımsız bölümlerin metrekare hesaplamalarında net ve brüt metrekare olmak üzere iki farklı hesaplama formülü uygulanıyor. Peki, net brüt metrekare farkı nedir?

Tefe tüfe kira oranı hesaplama ortalama!

Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor. Söz konusu rakamlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte Tefe tüfe kira oranı hesaplama ortalama...

Kira artış oranı hesaplama programı!

Kiracılık ilişkilerinin düzenlendiği Borçlar Kanunu'na göre kira zam hesabında üretici fiyat endeksi oranlarının baz alınması gerekiyor. Peki zam hesabı nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama programı..

Kira zammı hesaplama 2014!

Yıllık olarak yenilenen kirada zam yapmak, ev sahibinin yasal hakları arasında yer alıyor. Ancak ev sahibi kiracısına istediği oranda zam yapamıyor. Peki zam nasıl yapılır? İşte Kira zammı hesaplama 2014 formülü..

Net Turizm, Net Holding'de 50 milyon hisse sattı!

Net Turizm, yüzde 32.71 pay sahibi olduğu Net Holding'deki 50 milyon adet hissesini 2.55 lira fiyattan sattı. Net Holding hisseleri açıklama sonrası yüzde 5 primle 1.26 liradan, Net Turizm hisseleri ise yüzde 2.07 primle 2.47 liradan işlem görüyor.

Fortune 500'deki şirketlerin net karı yüzde 13 düştü!

Finans dışı şirketlerin net satışları baz alınarak oluşturulan Fortune 500 listesine göre, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin 2013 net kârı, kur ve faiz artışının olumsuz etkisiyle yüzde 13.2 gerileyerek 27.38 milyar lira oldu.

Aidat gecikme faizi hesaplama formülü!

Apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için kat maliklerinin belirli oranlarda aidatlar vermesi gerekiyor. Peki aidat verilmezse ya da geciktirilirse yaptırımları neler? İşte,aidat gecikme faizi hesaplama formülü!

1 metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare, bilindiği üzere brüt metrekarenin aksine evin kullanılabilen gerçek alanını ele alır. Net metrekare nasıl hesaplanır? Peki, 1 metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte 1 metrekare hesaplama formülü..

Net metrekare hesabı!

Konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alanı net metrekareye dahil ediliyor.İşte, Net metrekare hesabı naıl yapılır?

Yürüme mesafesi hesaplama 2014!

Yayaların yürümesi için yapılan yollar ile ilgili esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, yürüme mesafeleri ne kadar olmalıdır? İşte yürüme mesafesi hesaplama 2014 formülü...

net metrakere hesaplama Haberi

net metrakere hesaplama

Net metrekare hesabı nasıl yapılır!

Konutlarda net metrekare, duvarların arasında kalan süpürülebilir yani temiz alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor. Net alan ikiye ayrılıyor;

1. Dış net alan

Evin dış dört duvarının toplamına, dış net alan deniyor. 

2. İç net alan

Bir evin süpürülebilir alanlarının toplamı ise iç alan olarak ifade ediliyor.

Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merdivenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma...