06 / 05 / 2024

nevşehir 150 yıllık konak

nevşehir 150 yıllık konak

Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Kadriye Çiçek, dedelerinden kalma tarihi konağı, çömlek, mozaik ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

15 yıllık hasret son buldu! Ankara Büyükşehir, Mamak'taki 342 konutun kuralarını çekti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak'taki 342 konutun kura çekilişini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kura çekilişiyle 15 yıllık hasret de son buldu...

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Şanlıurfa Eyyübiye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesi Eyüpnebi mahallesinde yaşayan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

Başakşehir-Kayaşehir Metro hattı 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabilir!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro hattının 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabileceğini söyledi.

Bursa'da 200 yıllık bina yeniden inşa ediliyor!

Bursa'da 19'uncu yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan 200 yıllık binanın restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Balıkesir'de 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir'de 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması gerçekleşen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor...

Yıllık 200 liraya konut sigortası yaptırabilirsiniz!

Evimizi korumak için konut sigortası mı yaptıralım yoksa alarm sistemi mi taktıralım? sorularına cevap arayanlar için  ortalama bir eve yıllık 150-200 TL gibi çok uygun fiyatlara konut sigortası yaptırılabiliyor...

Bergama’nın 150 yıllık tütün deposu restore ediliyor!

İzmir'in Bergama ilçesinde 150 yıllık bir tütün deposu öğrenciler tarafından restore ediliyor.

Bergama'daki 150 yıllık bir tütün deposu okula dönüştü!

İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan 150 yıllık bir tütün deposu, İspanyol ve İtalyan iki akademisyen ile Türk öğrenciler tarafından elbirliğiyle restore ediliyor.

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

nevşehir 150 yıllık konak Haberi

nevşehir 150 yıllık konak

Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Kadriye Çiçek, dedelerinden kalma tarihi konağı, çömlek, mozaik ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.


Alaaddin Mahallesi'nde uzun süre atıl kalan, bir çok varisi bulunmasının yanı sıra Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenen konak, varislerinden Kadriye çiçek'in girişimleriyle restore edilerek, sanat galerisi haline getirildi.


Emekli öğretmen Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konağın kendileri için manevi değer taşıdığını, bu nedenle uzun süre atıl kalmasının üzüntüsünü yaşadığını söyledi.


Konağın uzun süre yıkılmadan ayakta kaldığını belirten Çiçek, "Çinoğlu Konağı olarak bilinen eski ev, zamanın Macar taş ustalarına yaptırılmış ve 150 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Dede yadigarı konağı, varislerinden birisi olarak tekrar kullanılır hale getirmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum" dedi.


Çocukluğunun bir kısmının konakta geçtiğini...