03 / 05 / 2024

Nevşehir Külliyesi açılış tarihi

Nevşehir Külliyesi açılış tarihi

Tarihinde Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’dan sonra yapılan en büyük Külliye konumundaki Nevşehir Külliyesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Nevşehir Külliyesi, 2016 yılında hizmet vermeye başlayacak.

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Nevşehir Ürgüp'e 230 odalı yeni otel geliyor!

Mustur Turizm tarafından Nevşehir’de inşa edilecek turizm konaklama tesisi projesi resmen başlıyor. 230 oda ve 466 yatak kapasitesinin olacağı proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına günler kaldığını dile getirerek, söz konusu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını dile getirdi.

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF uzmanları savaşın küresel açlık dalgasına neden olabileceği uyarısında bulunurken hazırlanan raporda Türkiye detayı dikkat çekti. IMF ve Birleşmiş Milletler birlikteliğinde hazırlanan raporda Türkiye’de açlığın arttığının altı çizilirken durumun ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirti

Nevşehir Belediyesi'nden satılık 4 arsa! 1 milyon 780 bin 190 TL'den başlayan fiyatlarla...

Nevşehir Belediyesi, Nevşehir ili, Merkez ilçesi, Bekdik ve Cevher Dudayev mahallelerinde yer alan 4 arsayı 1 milyon 780 bin 190 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Nevşehir Belediyesi'nden satılık 16 gayrimenkul!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Merkez ilçesinde yer alan 16 gayrimenkulü satıyor...

Nevşehir Acıgöl'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Nevşehir İli, Acıgöl ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Batman Yeni Sason Devlet Hastanesi 18 Aralık'ta açılıyor!

Sağlık Bakanlığınca Batman'ın Sason ilçesinde inşa edilen 16 bin metrekare kapalı alanı bulunan 50 yatak kapasiteli Sason Devlet Hastanesi 18 Aralık'ta açılacak.

Ordu Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali 1 Aralık'ta açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi trafiğin rahatlatılması için yapılan Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, 1 Aralık'ta hizmete açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 3 Aralık'ta açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2021 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklama yeni CSO binasının 3 Aralık’ta açılacağını açıkladı.  

Konya Şehir Hastanesi açılıyor!

1250 yataklı Konya Şehir Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor....

Nevşehir Külliyesi açılış tarihi Haberi

Nevşehir Külliyesi açılış tarihi

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in bizzat yakından takip ettiği Nevşehir’de geleceğe bırakılacak en temel eserler arasında yer alan Nevşehir Külliyesi’nin minareleri dışında bu yıl sonuna kadar kaba inşaatının tamamlanması planlanıyor.


Bu kapsamda Selatin Camiini çevreleyen bölgelerde küçük kubbelerin yanı sıra, ana kubbenin de kalıplarının oluşturulması çalışmalarında sona gelindi. Heybetli görünümü ile de dikkat çekecek Kubbe bölümünün betonla kaplanması ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.


Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği içerisinde yapımı devam eden Nevşehir Külliyesi, Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi’ nin izlerini taşıması açısından da oldukça anlamlı bir merkez görünümünde.


Kapalı mekanlarının yanı sıra, açık mekanları ile birlikte 16 bin 500 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği Selatin Camiinin de hizmete kazandırılacağı Külliye bünyesinde ayrıca Abdesthane,...