06 / 05 / 2024

Niğde OSB 2015 projesi

Niğde OSB 2015 projesi

Niğde OSB’ye yönelik yatırım taleplerinin adeta patladığını belirten AK Parti Niğde milletvekili adayı Erdoğan Özegen, birinci OSB'nin 220 hektar, ikinci OSB’nin de 280 hektar büyütülmesi kararı alındığını kaydetti.

Niğde OSB yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, "470 hektar alan üzerinde kurulan OSB kendi enerjisini kendi üretiyor ve yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si olma özelliğini taşıyor" açıklamasında bulundu.

Niğde OSB'de 4 firmaya arsaları tahsis edildi!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayi parseli talep eden müteşebbislere 3 günde arsaları tahsis edildi.

Yayla Agro'dan Niğde OSB’de 400 milyon liralık yeni yatırım!

Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları Yayla Agro, Mersin'de yer bulamayınca, 400 milyon liralık yeni yatırım için Niğde'yi seçti.

Tukaş Gıda Niğde Bor OSB'de fabrika kuracak!

Konserve ve salça pazarının 58 yıllık en büyük oyuncuları arasında Tukaş Gıda, Manyas, Torbalı ve Akhisar fabrikalarının ardından dördüncü üretim tesisini Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Niğde kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

2015 yılında tamamlanacağı açıklanan Niğde kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Niğde'ye yapılması düşünülen OSB meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'ye yapılması düşünülen OSB'ye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Bor'daki karma OSB'de teknoloji parkı kurulacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor ilçesindeki Karma Organize Sanayi Bölgesinde "Teknoloji Park" kurulması ile ilgili yürütülen çalışmaları meclis gündemine taşıdı..

BİRKO'nun arazileri Niğde OSB dışına çıkarıldı!

Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşları içerisinde yer alan BİRKO A.Ş.’nin arazilerinin bir kısmı Niğde OSB (Organize Sanayi Bölgesi) dışına çıkarıldı.

Niğde Narlıgöl'de seracılık ihtisas OSB kurulacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Narlıgöl'de seracılık ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, burada organize sanayi bölgesi kurulup kurulmayacağını sordu..

Niğde Kız Kampüsü açılış için gün sayıyor!

Niğde Merkez Kırbağları mevkinde yapımı tamamlanan Niğde Kız Kampüsü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci döneminde hizmete açılıyor.2300 kız öğrenciye hizmet verecek kampüs Türkiye’nin örnek projesi olma özelliği taşıyor.

Niğde'deki kamu hastaneleri yeniden inşa ediliyor!

Niğde Sağlık Kurumlarının 2015 Yılı çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ile İlgili Kurum Yetkilileri katıldı.

Niğde'de imar değişiklikleri komisyona sevk edildi!

Niğde İI Genel Meclisi'nin 2015 Yılı Aralık ayı Olağan toplantısı üçüncü birleşim gündeminin görüşüldüğü toplantı dün gerçekleştirildi. İşte bazı bölgelerde yapılan imar değişikliğine ilişkin kararlar...

Niğde'de kat karşılığı konut ve işyeri yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Niğde Kumluca'da kat karşılığı konut ve işyeri inşaatı yaptıracak. İhalesi 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Niğde OSB 2015 projesi Haberi

Niğde OSB 2015 projesi

TOBB Strateji Yüksek Kurulu Üyesi ve AK Parti Niğde milletvekili adayı Erdoğan Özegen, teşvik sisteminde yapılan değişiklikle yatırımların gözdesi haline gelen Niğde’de, ekonominin temelini turizm, tarım ve sanayinin oluşturduğunu söyledi. Niğde’nin 5’inci Bölge’de yer almasının yanı sıra OSB’lerin 6’ncı Bölge teşvik avantajlarından yararlanmasının yatırım taleplerini adeta patlattığını söyleyen Özegen, birinci OSB'nin 220 hektar, ikinci OSB’nin de 280 hektar büyütülmesi kararı alındığını kaydetti. Özegen, Türkiye’nin ikinci enerji OSB’sinin de yine Niğde’ye kurulacağını bildirdi. 


Seçim çalışmaları sırasında Erdoğan Özegen, Niğde’nin son yıllarda büyük bir atılım içinde olduğunu belirterek, ekonominin tarım, sanayi ve turizm olmak üzere üç sac ayağı üzerine oturduğunu bildirdi. 


Türkiye’de tarımın ağırlığının en yüksek düzeydeki illerden birisinin Niğde olduğunu dile getiren Özegen, bu kapsamda patates, elma, beyaz ve kırmızı lahana, bakliyat...