02 / 05 / 2024

Niğde tarım arazisi satış

Niğde tarım arazisi satış

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de verimli tarım arazilerinin yurt dışından gelen yabancı firmalarca alınmakta olduğunu vurguladı. Gürer, "Çiftçiler kendi topraklarında amele olmaya zorlanıyor" diye konuştu.

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Sudan’da kiralanan bir karış tarım arazisi yok...

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine göre, Sudan’da hiçbir zaman arazi kiralanmadığı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 tek kuruş parası da Sudan’a aktarılmadığı ve Sudan taahhüdünü yerine getirmedi ve firmanın tasfiyesini Türkiye istediği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Tarım Kredi'den büyük hamle! 5 Litre ayçiçek yağı fiyatları dibi gördü! 

Ayçiçek yağında gelen indirimlere bir yenisi de Tarım Kredi'den geldi. 5 litre TMO ayçiçek yağının satışını düşürerek vatandaşı memnun etti. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Türkiye’de tarım kredileri son beş yılda 200 milyar lira arttı!

Türkiye’de tarım kredileri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam nakdi krediler 391 milyar lirayı buldu. 2021 yılında bu rakam sadece 166 milyar lira olarak kaydedilmişti.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Çiftçiler dikkat! 1.545 dekar sulanabilir tarım arazisi kiraya veriliyor! Bu fırsat her zaman gelmez!

Çiftçiler için önemli bir haber geldi. TİGEM, 1.545 dekar sulanabilir tarım arazisini kiraya veriyor. Bu fırsat her zaman gelmez! İşte detaylar…

Niğde tarım arazisi satış Haberi

Niğde tarım arazisi satış

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Konaklı beldesinde Hazine’ye ait tarım arazilerinin kiralanmasıyla ilgili ihaleye, yıllardır ekip biçen çiftçilerin yerine şehir dışından gelen büyük firmaların katılmasıyla ortaya çıkan sorunu, TBMM'ye taşındı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de verimli tarım arazilerinin yurt dışından gelen yabancı firmalarca alınmakta olduğunu vurguladı. Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre; Gürer, "Çiftçiler kendi topraklarında amele olmaya zorlanıyor" diye konuştu.

Bu olumsuz tablonun, Niğdeli çiftçileri kendi topraklarında amele olmaya ittiğini ifade eden Gürer, “Çiftçilerin haklı talebi yıllardır ektikleri Hazine arazilerinin kendilerine kiralanmasıdır. Çiftçi topraklarını hazineden kiralayarak ekmek üretmek için haklı olarak öncelik beklemektedir” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİN PROTESTOSU İHALEYİ İPTAL ETTİRDİ 

Dün Niğde’nin Konaklı beldesinde, 16 bin dekar tarım arazisinin kiralama ihalesine, farklı şehirlerden gelen büyük firmaların katılmasına çiftçilerden tepki...