02 / 05 / 2024

Nihat Şen kim

Nihat Şen kim

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen ile hem kentsel dönüşüm hemde imar barışının konuşulacağı toplantı 19 Aralık Çarşamba saat 13.00’te Zorlu Center Welldone’da gerçekleştirilecek. 

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kentsel dönüşüm uzmanından çarpıcı açıklama: 'Vatandaş bile bile lades diyor!'

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Nihat Şen'in o açıklamaları...

Ev sahibi ve kiracı kavgasında kim bilinçliyse o kazanıyor!

Türkiye'de, artan yaşam maliyetleri ve konut kiraları ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen o kavgalarda kim bilinçliyse o kazanıyor...

2023'te 1 milyon 226 bin konut satıldı! Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?

2023'te 1 milyon 226 bin konut satılırken, geçen yıla göre yüzde 17,5 düşüş yaşandı. Piyasa koşullarına göre bu satışların çok bile olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci '' Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?'' diye sordu. İşte detaylar...

Yeni yılda kim, ne kadar zam alacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? Detaylar arka arkaya açıklandı!

​​​​​​​SGK ile ilgili en düşük emekli aylığı için ara zamlar gelecek. Emekli aylığı düzenlemesi için bütçe çalışmaları devam ediyor. Emekli aylığı zammı için TBMM’nin açılmasıyla birlikte harekete geçilmesi bekleniyor. Peki Ocak 2024’te en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Kim ne kadar zam alacak?

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

Elon Musk'ı geride bırakıp dünyanın en zengini olan Avrupalı "Terminatör" kim? İşte dudak uçuklatan o servet

Twitter'ı satın aldıktan sonra hisse senetlerinin değerinin düşmesiyle serveti eriyen Elon Musk 'ı geride bırakarak dünyanın en zengin ismi olan Bernard Arnault, 38 yılda dev bir servetin sahibi oldu. Arnault'un serveti pek çok ülkenin GSYH'sinden daha fazla...

Elon Musk zirveyi kaptırdı! Artık en zengin insan değil!

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, bu unvanı kaybetti. Peki Bezos ve Musk'tan kim daha zengin?

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

İkinci el mi sıfır araç mı diye araştırıp fiyatları görünce de ikisinden vazgeçip bu fiyata kim alır ki diye düşünüyorsanız sizi şoke edecek bir bilgi için hazır olun. Bütün yıl boyunca satışları düşen otomobil sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Ekim ayında otomobil satışları arttı.

Nihat Şen kim Haberi

Nihat Şen kim

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen ile hem kentsel dönüşüm hemde imar barışının konuşulacağı toplantı 19 Aralık Çarşamba saat 13.00’te Zorlu Center Welldone’da yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, ‘Kendin Yık Kendin Yap’ adını verdikleri banka kredili modellini anlatmıştı. Mimar Şen, 6306 sayılı yasanın vatandaşlara evlerini yıkıp yeniden yapması için birçok maddi avantaj sağladığını söyledi. Şen, hak sahiplerinin bu imkanlardan haberdar olmadığını ifade etti. Arsa paylaşımı sonrasında hak sahiplerinin evlerinin en az yüzde 30’unu kaybettiğini anlatan Şen, Kendin Yık Kendin Yap modelinde ise bir evin aynı metrekaresi ile dönüştüğünü belirtti. 

Mimar Şen, bu yöntemle 1 milyon TL’lik bir evin 200 bin TL karşılığında aynı metrekarede 3 milyon TL’lik bir ev olarak inşa edildiğini ifade etti.  Şen, sistemi şöyle anlattı, "Ekipler...