09 / 05 / 2024

nijerya vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak

nijerya vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak

Nijerya vatandaşları Türkiye'de konut sahibi olabiliyor. Peki nasıl? İşte 'Nijeryalılar Türkiye'den ev alabilir mi? sorusu için yanıtlar...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Doların artacağından korkan vatandaş en çok ne satın aldı?

Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi dolar kurunda yaşanan hareketlilik, vatandaşı tüketime yönlendirdi. Kurun daha da artacağından endişe eden Türk halkı, başta otomobil ve elektronik ürünler olmak üzere tam bir alışveriş çılgınlığı yaşadı.

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdarenin projelerinden konut satılmadığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

Merkez Bankası çok önemli verileri vatandaşlarla paylaştı

Merkez Bankası tarafından Türkiye'nin yatırım şemasına ilişkin önemli veriler vatandaşlarla paylaşıldı.

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Artış yüzde 110’u aştı! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı

Yüksek enflasyon nedeniyle son 1, 2 yıldır yaşanan ekonomik kriz, vatandaşların da temel gıda ürünlerine erişimini zorlaştırdı. 2022 yılının ocak ve eylül arasındaki döneminde gıda fiyatlarındaki artış yüzde 110,6 oldu.

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Türk Lirası'ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve günden güne azalan alım gücü sebebiyle vatandaş borçlanma yolunu seçti. Son bir yılda borçlu kişi sayısı1.8 milyon kişi daha artarak, 36 milyonu geçti.

Çeyrek altın 15 gün sonra bu rakama gelecek! Her Türk vatandaşı acilen baksın

Türkiye'de altın fiyatlarının dalgalanmasının ardından vatandaşlar da altın fiyatlarını merakla takip etmeye başladı. Analistlerden çeyrek altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir tahmin geldi.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Çayın ardından bir zam da mutfak tüpüne. Vatandaş mutfağa girmeye korkar oldu 

Vatandaş çay fiyatına gelen yüzde 43,71’lik zammın şokunu atlatamazken gün içinde bir zam da tüp fiyatlarına geldi. 301 TL’den satılan 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı 311 liraya yükseldi. Bu zamla birlikte mutfak tüpüne bir yılda yüzde 141 zam yapılmış oldu.

nijerya vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak Haberi

nijerya vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak


Mütekabiliyet Yasası Türkiye'de kabul edildi. Buna göre, yabancıların Türkiye'den konut almasının önü açıldı. Yasayla bazı ülkelere sınırlamalar getirildi. Ancak bazı ülkeler bu sınırlamalara tabi tutulmadı. Batı Afrika Ülkesi Nijerya da bu ülkelerden biri. Yani bir Nijeryalı Türkiye'de istediği bölgeden konut alabiliyor. Hem de şartsız olarak. 


Peki Nijeryalı ev alırken neler yapacak?

Öncelikle alacağı taşınmazların ilçe yüzölçümünün yüzde 10'unu aşmaması şart. Ayrıca taşınmazların ülke yüzölçümünün kişi başına 30 hektarı da geçmemesi gerekiyor. Bunun dışında eğer proje geliştireceklerse, projelerini 2 yıl içinde bakanlığa sunmaları lazım. 


Ordu Komutanlığı izni şart  

Türkiye'den ev alacak Nijeryalı'nın bilmesi gerekenler bu kadar değil. Nijeryalı alacağı konut için Ordu Komutanlığı'ndan da izin almalı.


Sıra Tapu Müdürlüğü'nde 

Bunlardan sonra sıra geldi Tapu Müdürlüğü'ne. Nitekim emlak alım işlemlerinin Tapu Müdürlüğü'nde yapılması gerekiyor. Peki Tapu...