14 / 05 / 2024

Noel Baba Müzesini kaç kişi ziyaret etti

Noel Baba Müzesini kaç kişi ziyaret etti

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Noel Baba Müzesi'ne ocak ayında gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 89,7 arttı. Derme ilçesi, özellikle tatillerini Türkiye'de geçiren yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Noel Baba Müzesi'ni 2013 yılında 532 bin 269 kişi ziyaret etti!

Demre'de bulanan M.S. 4. yüzyıldan kalan Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti, 2013 yılını rekorlarla kapattı. Noel Baba Müzesi'ni 2013 yılında toplam 532 bin 269 kişi ziyaret etti.

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Dünyaca ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı: Para biriktirenler kesinlikle kaybedecek! Geç olmadan gümüş alın!

Zengin Baba Yoksul Baba (Rich Dad Poor Dad) adlı kişisel finans kitabının yazarı Robert Kiyosaki, yatırımcıları değerli metallere yatırım yapmaları konusunda uyardı.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ ile ilgili çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Fakıbaba'nın o açıklaması...

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Mehmet Ballıbaba kimdir? Nerede okudu? Kiler GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor?

Mehmet Ballıbaba ne zaman doğdu? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına ne zaman başladı? Hangi şirketlere üst düzey yönetici olarak çalıştı? İşte Mehmet Ballıbaba ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Kelebek Mobilya'dan Babalar Günü'ne özel 'Baba Koltuğu' sepette yüzde 20 indirimli! Hediye arayanlar dikkat! 

Mobilya sektöründe ilklerin temsilcisi olan Kelebek Mobilya, Babalar Günü’nde de özel ve eşsiz bir hediyeyi müşterileriyle buluşturdu. Salvador Baba Koltuğu, şimdi sepette yüzde 20 indirimli. İşte 16 Haziran 2023 fiyat listesi...

Babalar Günü'nde Leapmotor'dan T03 alımlarında şık jest: ''Babaları baba yapan anneler''e tektaş yüzük hediye!

Leapmotor, Türkiye pazarına sunduğu son teknolojik araçlarıyla dikkat çeken yüzde yüz elektrikli araç üreticisi, Babalar Günü'ne özel bir kampanya düzenliyor. Şirket, T03 modeli satın alan müşterilere "babaları baba yapan tüm annelere" tektaş yüzük hediye edecek.

Çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuk için para veriyor! Onaylanan hesaba hemen yatıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu olan anne baba adaylarına maddi destek sağlıyor. Destek 350 ile 650 TL arasında değişiyor. İşte çocuk parasına ilişkin tüm merak edilenler...

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

Noel Baba Müzesini kaç kişi ziyaret etti Haberi

Noel Baba Müzesini kaç kişi ziyaret etti


Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Noel Baba Müzesi'ne Ocak ayında gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89,7 arttı.


Hıristiyanlar tarafından kutsal sayılan, adına ayin ve kutlama törenleri düzenlenen Aziz Nicholaos'ın (Noel Baba) yaşadığı şehir olarak kabul edilen Derme ilçesi, özellikle tatillerini Türkiye'de geçiren yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. 


AA muhabirinin Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, Demre'de bulunan Noel Baba Müzesi'ni geçen ay 9 bin 483 kişi ziyaret etti, bu ziyaretlerden 19 bin 20 lira gelir elde edildi. Müzeyi 2013 Ocak ayında 4 bin 998 kişinin ziyaret etmiş ve 10 bin 650 lira gelir sağlanmıştı. Müzeyi, 2013 yılında toplam 532 bin 269 kişi ziyaret etmiş ve yıllık gelir de 733 bin 315 lira...