07 / 05 / 2024

Normalleşme sinyalleri konut piyasası

Normalleşme sinyalleri konut piyasası

İnşaat sektörü temsilcileri konut satış rakamlarını değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son derece dinamik olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız takip edildiğini belirtti. Bolat, “Otomotivde normalleşme artarak devam edecek” dedi.

Yeni ve ikinci el otomobillerle ilgili önemli bir gelişme! Bakan Bolat, "1 Kasım itibariyle başlıyor" dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasasında normalleşme sürecinin başladığını belirtti. Dün gerçekleştirdiği açıklamada, piyasada istikrarsızlık yaratan unsurlara 1 Kasım itibariyle yaptırımların getirileceğini duyurdu. Aynı zamanda yeni düzenlemelerin olduğunu da açıkladı.

DAP Çeşme'de ön talep fırsatı!

Çeşme Marina'nın hemen yanı başında inşa edilecek olan DAP Çeşme projesinde ön talep başladı. Merakla beklenen DAP Çeşme projesinde konut tipleri belli oldu mu, hangi konut tipleri yer alıyor? İşte DAP Yapı Projesi ile ilgili ayrıntılar...

TOKİ Uşak Eşme 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Uşak Eşme’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Uşak Eşme’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi...

Ev alacaklar dikkat! Merkez Bankası'ndan açıklama geldi

Finansal İstikrar Raporu’nu yayımlayan Merkez Bankası, konut fiyatlarında normalleşme beklediklerini açıkladı.

İstanbul'da konutta hangi ilçeler öne çıkıyor? 

Koronavirüs krizi sonrası normalleşme başlaması ile beraber ve dövizdeki kurun artışıyla Türkiye'de konut krizi yaşanmaya başladı. Uzmanlar İstanbul'da konutta ön plana çıkan ilçeler hakkında bilgi verdi. 

Sayfiye yerlerindeki konutların değer artışı yavaşlayacak!

Pandemi nedeniyle sayfiye yerlerde konutların tercih edilmesi ile beraber konut fiyatları tavan yapmıştı. Normalleşme ile beraber bu bölgelerdeki evlerin değer artışı yavaşlayacak.

Swissotel Residences Çeşme'de teslimler 2022'de!

Swissotel Residences Çeşme'de konut teslimlerinin 2022'de yapılması planlanıyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 563 bin Euro ile 10 milyon Euro arasında değişiyor.

Yabancılar en çok hangi ilden konut alıyor?

Kovid-19 salgınında normalleşme ve Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı, Haziran 2021'de yabancılara yapılan konut satışlarında rekor getirdi. 

Normalleşme konut sektörüne yaradı! 

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş bugünkü yazısında normalleşmenin konut sektörüne olan etkisini kaleme aldı. 

Normalleşme sinyalleri konut piyasası Haberi

Normalleşme sinyalleri konut piyasası

Türkiye'de konut satışları Haziran 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,1 azaldı ve 134 bin 731 oldu. İnşaat sektörü temsilcileri konut satış rakamlarını değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Yabancıya satışlar sektöre can suyu oluyor


Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı

"Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışlarına rakamlara baktığımızda, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 185,3 artarak 4 bin 748 olduğunu gördük. Bu rakam her koşulda yabancı yatırımcını ülkemize olan bakış açısının hiç değişmediğini ve güvenini gösteriyor. 

Diğer yandan döviz kurundaki artış, fiyatları yabancı yatırımcı açısından ilgi çeker hale getirdi. Bunu yabancıya satış oranlarında görüyoruz, bu sevindirici bir sonuç ve bu artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Bu sektöre can suyu oluyor. Ancak inşaat maliyetlerindeki artış iç piyasada sıkıntı yaratıyor....