19 / 05 / 2024

Nüfusa göre planlama ile eczane yerleri

Nüfusa göre planlama ile eczane yerleri

Eczanelerle ilgili kanunun yürürlüğe girdiği 31 Mayıs 2012 sonrasında eczanesini kapatan ancak yeniden işyeri açmak ya da eczanesini başka ilçeye nakletmek isteyenler nüfusa göre planlamaya tabi oldu.

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen bakın!

Dul ve yetim aylığı alanlar da bayram ikramiyelerinden faydalanıyor. Peki yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen tek tek açıklanan bu ikramiye detaylarına bakın...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

TCMB, Reuters anketine göre faiz artışını hızlandırabilir!

Türkiye Merkez Bankası, ekonomik istikrarı ve enflasyonu kontrol altına alma amacıyla faiz artışına hız kazandırabilir. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 250 puan artırarak yüzde 20'ye çıkaracağını tahmin ediyor. 

Dolar tam 162 gün sonra bu kadar olacak! Hemen şimdi acilen buraya bakın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın!

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı... Bank of Amerika resmen Türkiye raporunu paylaştı... Dolar tam 162 gün sonra bu kadar olacak... Hemen şimdi acilen buraya bakın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın... İşte ayrıntılar...

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Emeklilere Temmuz 2023 müjdesi geldi! Paralar TC kimlik numarasına göre hesaplara tek tek yatırılacak! Sakın kaçırmayın!

Emeklilere Temmuz 2023 müjdesi geldi! Paralar TC kimlik numarasına göre hesaplara tek tek yatırılacak... Sakın kaçırmayın...

Ödemeler TC kimlik numarasına göre hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen siz de hesaplarınızı bir kontrol edin!

Ödemeler TC kimlik numarasına göre hesaplara peş peşe yatırılıyor... Hemen siz de hesaplarınızı bir kontrol edin... İşte detaylar...

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Nüfusa göre planlama ile eczane yerleri Haberi

Nüfusa göre planlama ile eczane yerleri

Sağlık Bakanlığı, ilk kez nüfusa göre planlama yaparak yeni açılacak eczaneleri ve bunlar için hak sahiplerini, eczacının yerleştirme puanı ve tercih sıralamasını göz önüne alarak belirleyecek.


31 Mayıs 2012'de yürürlüğe giren kanun, yeni açılacak eczane sayılarının, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre en az 3 bin 500 kişiye bir eczane olacak şekilde düzenlenmesini öngörüyor. 


Buna göre Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından her yıl eczane açılması uygun ilçeler ve açılabilecek eczane sayıları Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı nüfus bilgileri esas alınmak suretiyle belirlenecek ve yılda en az iki kez Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecek.


Söz konusu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte eczacılık yapma hakkına sahip eczacılarla eczacılık fakültelerinde okuyanlar ve fakülteyi yeni kazananlar bir defaya mahsus bu sınırlamaya tabi değil. Aynı...