03 / 05 / 2024

Ödediğiniz vergi nasıl geri alınır

Ödediğiniz vergi nasıl geri alınır

Emlak vergisi başta olmak üzere, bazı vergilerde muafiyetler bulunuyor. Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karara göre, ödenmiş vergiler geri iade edilebiliyor. Peki, ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Ödediğiniz vergi nasıl geri alınır?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot ödenen vergilerin geri alınıp alınamayacağını yazdı. Kızılot, 'Bırakın yararlandırmayı, haksız yere daha önce tahsil edilen emlak vergisinin bile iade edilmesi gerekiyor' dedi.

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Evde para nasıl kazanılır? Evde para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir

Evde para kazanmak ofis hayatından bunalmış birçok beyaz yakalının hayali. İstediğin saatte, istediğin zaman aralığında çalışmak oldukça cazip bir fikir. Peki evden nasıl para kazanılabilir? Evden para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir...

Tapu sahiplerine müjde! Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

Tapu sahiplerine müjde... Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Siz de bu paraları mutlaka alın...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Tapu sahipleri aman dikkat! Tam 5 yıl boyunca ödediğiniz o paralar geri verilecek! Almayı sakın unutmayın!

Tapu sahipleri aman dikkat... Tam 5 yıl boyunca ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Almayı sakın unutmayın... İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Ödediğiniz vergi nasıl geri alınır Haberi

Ödediğiniz vergi nasıl geri alınır

Ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi başta olmak üzere, bazı vergilerde muafiyetler bulunuyor. Emlak vergisinde, brüt yüzölçümü 200 m2 yi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip bulunan; kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup 18 yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler,


Gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret bulunanlar,


Şehitlerin dul ve yetimleri, 


Gaziler emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor. Ancak vergi muafiyetinden faydalanılabilmesi için kişinin belediyeye bildirimde bulunması gerekiyor.


Kimi taşınmaz mal sahipleri, muaf olduklarından haberi olmadan emlak vergisini ödeyebiliyor. Ancak, Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karara göre, ödenmiş vergiler geri iade edilebiliyor.


Bu hususra Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelgesi ile belediyelerin...