13 / 05 / 2024

ofis stoku artacak mı

ofis stoku artacak mı

TÜİK’in inşaat verilerine göre ülke genelinde yeni geliştirilen ve inşaat halinde olanlarla birlikte ofis stoku 3,5 milyon metrekareyi geçti. 3 yıl sonraki hedef ise 6,5 milyon metrekare...

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Altan Elmas: Ofis ve ticari alanlarda 0.54 faiz uygulanmalı!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sıfır konut satışlarını hızlı arttırmak amacı ile yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Üreticilerin ellerinde ofis ve ticari alan stoku var. Bunlar kampanyadan yararlanamıyor. Bunlara yönelik KDV indirimi olabilir. 0,64 değil de 0,54 faiz uygulanabilir" dedi.

Müstakil evlere ve araziye yatırımlar artacak!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Can, “Gayrimenkul sektöründe koronovirüs salgının ardından hayat normale döndüğünde  arazi yatırımları ve müstakil evlere talep artacak, mağaza, dükkan, ofis gibi gayrimenkullerde ciddi daralma olacak” ifadelerini kullandı.

Acil satılık gayrimenkullerle ofis yatırımlarına olan talep giderek artacak!

Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan Türkiye’nin 2019 yılı ‘Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu’ yayınlandı. Raporda, konut, ofis, perakende sektörlerinin 2019 verilerine yer verildi...

İstanbul'a 559.2 bin metrekarelik yeni A sınıfı ofis stoku!

İstanbul'un mevcut 559.2 bin metrekarelik A sınıfı ofis stoku nedeniyle lüks ofisler kiracı bulamıyor. İstanbul'daki ofislerin yüzde 35'i boş durumda.

Ofis pazarında kiralama talebi artacak!

Ofis pazarında pazarlık usulüyle satış dönemi başladı. Buna göre, avantajlı kiralama paketleri sunabilen mal sahiplerinin ofis alanları daha hızlı kiralanıyor.

Türkiye’deki ofis pazarı nereye gidiyor?

Türkiye ofis piyasasını şekillendiren üç kentin toplam A sınıfı ofis stoku 8,5 milyon metrekareyi buluyor. Bunun da 2023’e kadar 11 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Ofis Pazarı’nda işlem hacmi 2018’de daraldı!

İstanbul Ofis Pazarı’ndaki arz-talep dengesi 2018 yılında bozuldu. Ofis stoku bir önceki yıla göre yüzde 4 büyürken işlem hacmi yüzde 28 daraldı...  

İstanbul’da büyüyen ofis stoku rekabeti kızıştırdı!

Yılın üçüncü çeyreğine, dövizle kiralama ve satışı sona erdiren düzenleme damga vurdu. İstanbul’da A sınıfı ofis kiraları ortalama yüzde 7 düşerken, devam eden ofis projeleri, İstanbul’daki ofis stokunun 2021’e kadar büyümeye devam edeceğini gösteriyor. 

İstanbul’da A sınıfı ofis stoku yüzde 14 arttı!

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 İlk Yarı Raporu yayınlandı. Rapora göre 2018 yılı ilk yarısında İstanbul’da yer alan A sınıfı ofis stoku yüzde 14 oranında artış gösterdi...

2017 yılında İstanbul’da A sınıfı ofis stoku büyüdü!

Bugün yayınlanan İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2017 Dördüncü Çeyrek Raporu'na göre 2017 yılında İstanbul’da A sınıfı ofis stoku büyüdü...

İstanbul ofis stoku büyüdü!

Propin, İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2017 2. Çeyrek Raporu'nu yayınladı. Rapora göre, İstanbul A sınıfı ofis stoku büyüdü. En yüksek kira bedelinin talep edildiği bölge ise Levent oldu.

İnşaat şirketleri ofise yatırım yapıyor!

Türkiye'de ofis yatırımları her geçen gün artıyor. İstanbul'daki A sınıfı ofis stoku 5 milyon metrekareye ulaştı. 2020'de bu rakamın 7 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor.

ofis stoku artacak mı Haberi

ofis stoku artacak mı


Konut inşaatlarının yanı sıra artan ofis inşaatlarıyla birlikte stoklar da arttı. Yeni geliştirilen ve inşaat halinde olan 3 milyon metrekare stokla birlikte bugün 3,5 milyon olan ofis stokunun 3 yıl sonra takribi 6,5  milyon metrekareyi geçmesi bekleniyor.


Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı Avrupa Yakası’nın A sınıfı ofislerde en yüksek doluluk oranına sahip bölgesinin Levent- Etiler-Maslak aksı olduğunu söyledi. Ofis piyasasına ilişkin kendilerinin de bir rapor hazırladığına dikkat çeken Yazıcı, “Bölge aynı zamanda, en yüksek birim kira değerine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Batı bölgesi olarak tanımlanan Havaalanı Bölgesi, Güneşli ve Halkalı’da yer alan ofislerin ise Avrupa Yakası’nda en düşük birim kira değerlerine sahip olduğu ortaya çıkıyor” dedi.


Anadolu Avrupa’yla yarışıyor


Av­ru­pa Ya­ka­sı­’n­da Ana­do­lu Ya­ka­sı­’n­dan yak­la­şık 1 mil­yon met­re­ka­re da­ha...