03 / 05 / 2024

ofisler eve dönüşecek

ofisler eve dönüşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini bildirdi. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar...

İstanbul'un dönüşümü için düğmeye basıldı: İlk etapta 70 bin konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Kentte 600 bini acil, dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu kapsamda ilk etapta 70 bin konut dönüşecek. İşte detaylar...

Konut ve kira artışlarına karşı yeni reçete yazıldı! Ofisler eve dönüşüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini bildirdi. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar...

2023'e kadar 100 bin konut dönüşecek!

Türkiye genelinde riskli konutların dönüşümü hızla devam ediyor.  Sadece İstanbul’da 300 bini acil 1.5 milyon konut var. İstanbul genelinde dönüşecek 2023'e kadar 100 binden fazla konutun dönüşmesi hedefleniyor. 

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

AVM'ler eski hanlara dönüyor!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, "Ofisler, bulundukları binaların alt katlarına inecek. Üst katlar lojmana dönüşecek. Evler de şehir dışına taşınacak" dedi, gayrimenkulde “Han” tipi paylaşımlı binaların, ofislerin yaygınlaşacağını söyledi.

Koronavirüsten korunmak için kamyonu eve dönüştürdü!

Gümüşhane'nin Karamustafa köyünde oturan TIR şoförü Volkan Sarı, 5 yıl önce kamp yapabilmek ve doğayla baş başa kalabilmek için bir kamyonun kasasını eve dönüştürdü. Şimdi de koronavirüsten korunmak için ailesiyle birlikte kamyonda yaşıyor...

Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek!

''Next Level AVM'yi kendi isteğimizle devrettik'' diye konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yeni projelerden ve sektördeki son durumdan bahsetti. Erdoğan, ''Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek'' diye konuştu.

Tarsus'ta gizemli kazının yapıldığı ev hayalet eve döndü!

Mersin'in Tarsus ilçesinde gizemli kazının yapıldığı 'kırmızı ev' hayalet eve dönüştü.

5 yılda 1,5 milyon konut dönüşecek!

2012’de başlayan kentsel dönüşümde yeni bir dönem başladı. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında her yıl 100 bini İstanbul’da olmak üzere 300 bin konut dönüşecek.

Murat Kurum: 7.5 milyon riskli yapı dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “100 günde 23 bölgede 17 bin konut ve işyerini tamamlayacak, 16 bin adedinin temelini atacağız. Ülke genelinde risk taşıyan 7.5 milyon bağımsız birimi dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Her yeni daire zeytin fidanına dönüşecek!

Karşıyaka Belediyesi, yeşil alan oranını artırmak adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilçe genelinde faaliyet gösteren inşaat firmalarının da desteğiyle başlattığı ‘Kentsel Dönüşüm Ormanı’ projesinde imzalar atıldı. 

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

ofisler eve dönüşecek Haberi

ofisler eve dönüşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini bildirdi. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek.

Özellikle salgın, arz talep dengesindeki gerileme ve yabancı etkisi nedeniyle birçok ilde kira fiyatları keskin bir şekilde arttı.

İstanbul'un bazı ilçelerinde geçen yıl artış oranı yüzde 100 oranını geçti. Durum böyle olunca bakanlık da bu konuyla ilgili bir çalışmayı kamuoyuyla paylaştı. Ülke genelinde 50 bin konutun ofise dönüştürülebileceği açıklandı.

İşte konuya ilişkin detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, planlanan alanların imarına ilişkin yönetmeliğin revize edildiğini duyurdu. Buna göre;

BloombergHT'de yer alan habere göre; parseldeki toplam "konut kullanımı" yüzde 80'i...