12 / 05 / 2024

Oktay Ekinci tören

Oktay Ekinci tören

Yüksek mimar Oktay Ekinci son yolculuğuna uğurlanıyor. Oktay Ekinci için ilk tören 1998-2002 ve 2004-2006 yılları arasında genel başkanlığını yaptığı Karaköy'deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde düzenlendi...

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

PTT kartı olanlara ek ödeme yatırılacak! Kimlik kartını götürene 950 TL verilecek!

2023 yılında Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için devlet tarafından sunulan destekler hala devam ediyor. Bu destekler arasında, PTT tarafından sağlanan yardımlar da yer almaktadır. PTT kartı olup kimlik kartını götüren dar gelirli vatandaşlar 950 TL yardım alabilecekler. Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'nin acil dönüşüme ihtiyacı var!

Eski evlerin yıkılarak yeni ev inşa edilmesinin kolay olmadığını söyleyen Çelikmen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çelik, Türkiye'nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında TBM çıkış töreni yapıldı! 

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda 2 TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Bergama'da orman vasfını yitirmiş araziler kura ile dağıtıldı!

İzmir Bergama'da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ve Sarıyurt Mahallelerinde 360 dekarlık arazi kura ile dağıtıldı. 

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Ekinci tarafından kuruldu.

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsünün kuleleri Erdoğan’ın bağlanacağı tören ile tamamlanacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile bağlanacağı tören ile köprünün kuleleri tamamlanacak." dedi.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

Oktay Ekinci tören Haberi

Oktay Ekinci tören

Ekinci'nin cenazesi, tören için sabah erken saatlerde şubeye getirildi. Buradaki törene, Ekinci'nin eşi Zehra, oğulları Kerem ve Esat Ekinci, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Ersen Gürsel, eski Mimarlar Odası Genel Başkanları Bülent Tuna ve Yücel Gürsel ile sevenleri katıldı. 


Basın mensuplarının soruları üzerine konuşan Oktay Ekinci'nin oğlu Kerem Ekinci, "Şu an ne konuşacak, ne de söyleyecek hiç bir şey bulamıyoruz. Yaptıklarıyla herkesin tanıdığı, bildiği bir insandı. Bizim de babamızdı. Babamızı kaybettik. Mücadelesine çok inanıyoruz. Zor... Türkiye'de böyle bir mücadele verip güllük gülistanlık yaşayamıyorsunuz. Canı pahasına mücadele etti. Hayatının özeti budur aslında. Acımız çok büyük" diye konuştu.  


CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Ekinci'nin talana, hukuksal...