21 / 05 / 2024

olimpiyat şehirleri

olimpiyat şehirleri

Bağımsız denetim, vergi ve danışmanlık şirketi Grant Thornton Türkiye, İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyatları’na adaylığından yola çıkarak C seviye yöneticilerin katılımı ile de bir araştırma yaptırdı...

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

Araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından paylaşılan Worldwide Cost of Living Index (Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi) raporlarına göre dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında İsviçre'nin başkenti Zürih ile Singapur ile ilk sırayı paylaştı.

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar Hiroyuki Unemori depreme dirençli ve uyumlu mimari çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye'nin o ili de listede!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Bu kapsamda en pahalı şehirler New York ve Singapur olurken raporda İstanbul'da son bir senede yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekildi.

Som Olimpiyat Konakları nerede? Som Olimpiyat Konakları fiyat listesi!

Som Olimpiyat Konakları nerede sorusunun yanıtı ve Som Olimpiyat Konakları fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Som Yapı imzası taşıyan projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Som Olimpiyat Konakları satışa çıktı! Som Yapı'dan Başakşehir'e 328 konutluk yeni proje!

Som Olimpiyat Konakları'nda satışlar başladı. 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon dairelerin yer aldığı proje İstanbul Başakşehir'de inşa ediliyor.

Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Dünyanın en eğlenceli ve gelişen şehirleri belli kriterlere tabi tutularak değerlendirildi. Time Out dergisi Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 Raporuna İstanbul da girdi. Toplamda 53 şehirin değerlendirildiği listede ilk sırayı bakın kim aldı?

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 2. etabı 2022'de açılacak!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın ilk etabı geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Çalışmaları devam eden 2. etabın 2022 yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı açıldı!

12 istasyonun yer aldığı M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında bulunan Bahariye ve Masko istasyonları hizmete açıldı.

olimpiyat şehirleri Haberi

olimpiyat şehirleri

7 Eylül Cumartesi günü Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te açıklanacak olan sonuç, tüm aday ülkeler tarafından heyecanla bekleniyor. İstanbul bu maratonda Madrid ve Tokyo ile yarışıyor. Araştırma sonuçları, İstanbul’un adaylığı konusunda yöneticilerin beklenti ve düşüncelerine ışık tutuyor.


%68: İstanbul ‘olimpiyat şehri’ ünvanını alır


Grant Thornton’un araştırmasının sonuçlarına göre, İstanbul’un Madrid ve Tokyo’yu geride bırakarak olimpiyat şehri olacağını düşünenlerin oranı %68. Bu grubun %34’ü ‘kesinlikle alır’; diğer %34’ü ise ‘alabilir’ şeklinde görüşünü ifade ediyor. %10’luk bir kesim ‘kesinlikle alamaz’ derken, %6 ‘alamayabilir’ ve %16 ‘emin değilim’ şeklinde görüşünü ifade ediyor.


İstanbul’un olimpiyat şehri olma arzusu yeni değil


2020 adaylığının aslında İstanbul’un 5. adaylığı olduğunu belirten Grant Thornton Türkiye Başkanı Aykut Halit; ‘İstanbul, bundan önce de 2000, 2004, 2008 ve 2012 olimpiyatları için aday olmuş bir...