02 / 05 / 2024

ön onay nedir

ön onay nedir

Karasi Belediyesi imar işlemlerinin daha hızlı ilerlemesi için yapı kontrolde ön onay sistemini kaldırdı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ruhsat işleKaresi'de düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapıların oluşacağını belirtti.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Teknik altyapı nedir? Teknik altyapının önemi nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir terim olan teknik altyapı birçok işlemi kapsayan sürecin bütünselliğini ifade ediyor. Teknik altyapı, sadece inşaat sektörü ile ilişkili olmayıp çeşitli sektörlerin gereksinimlerini karşılar. Peki teknik altyapı nedir ve neden önemlidir?

BMW'nin M modelleri ve Türkiye'de olmayan canavarı XMîn özellikleri nedir? İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Henüz Türkiye'de satışta olmayan BMW'nin XM modeli için aracın özellikleri merak ediliyor. BMW'nin M serisinin 2023 fiyat listesini bu haberde okuyacaksınız. Peki BMW M serisinin 2023 fiyat listesi nedir?

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Yürüyerek 1000 dolar kazanın! Sweatcoin nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi?

Sweatcoin adlı uygulama ile yürüyerek 1000 dolar kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sadece yürümek! Sweatcoin Nedir, Nasıl Kullanılır, Ücretli mi? İşte bütün detaylar...

KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal üretime yönelik kredi paketleri ve genç girişimci desteği ile ilgili paylaşımda bulundu. Peki, KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Bitcoin ve kripto paralarında yaşanan düşüşler yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde büyük bir çöküş yaşayan LUNA'nın kripto piyasasının düşmesine neden oldu. Peki Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

İntikal bir yerden başka bir yere geçme, geçirilme anlamına geliyor. Miras intikali ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının mirasçılarının üzerine geçirilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

ön onay nedir Haberi

ön onay nedir

Ön onaylı başvuruların kabul edilmeyeceğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ruhsat işlemlerinin hızlanması ile birlikte, Karesi'de düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapıların oluşacağını belirtti. 


Ön onay kalktı 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Karesi İlçesi'ndeki yapı denetim şirketleri ile biraraya geldi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yapı denetim şirketlerinin işlemlerini daha hızlı yapabilmeleri için bürokrasi ve çok fazla iş yüküne neden olan ön onayın kaldırıldığını belirtti. Evraklarını eksiksiz hazırlayan yapı denetim şirketlerinin artık belediyede ruhsat işlemlerini kısa sürede tamamlayağı ve daha önceden ön onayı alınmış işlemler devam ederken, artık yeni başvurularda işlemlerin ön onaysız olarak yapılacağını söyleyen Yılmaz, "İşlemlerimizin hızlanmasıyla beraber şehrimize yatırımcılar gelmeye başlayacak, sosyal yaşantı...