06 / 05 / 2024

önceden hazırlanmış gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi

önceden hazırlanmış gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi

Gayrimenkul sermaye iradı mükellefleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyannamelerini verebiliyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi girişi nasıl yapılır?

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

1941 yılında Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış!

1941 yılından Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış.

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

1935 yılında İzmir'in 5 senelik imar planı hazırlanmış!

1935 yılına ait İzmir'in 5 senelik imar planı açıklanmış. Şehrin imarı ve diğer ihtiyaçları için belediyelerce beş senelik bir imar planı hazırlanmış.

1942 yılında İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış!

1942 yılında Cumhuriyet'in 500'üncü yıldönümüne özel İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış. Projenin 11 senede tamamlanması planlanmış...

Gayrimenkul sektörünün 2021 karnesi! 

Re-Pie Portföy Yönetimi'nin hazırladığı ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ yayımlandı ve gayrimenkul sektöründeki son durum verilerle ortaya koyuldu. Peki gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

GİGDER ‘Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı toplantısı 6 Temmuz'da!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), hazırladığı ‘Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı’nı 6 Temmuz tarihinde açıklayacak.

GSD Denizcilik Gayrimenkul çıkarılmış sermayesini 150 milyon TL'ye yükseltecek!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 52 milyon 180 bin 855,64 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 150 milyon TL'ye yükseltilmesiyle ilgili ihraç talebine ilişkin olarak hazırlanmış olan taslak izahname için SPK'ya başvuruldu.  

Gayrimenkul sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ sektörün Kovid-19 salgını sürecindeki performansını ortaya çıkarırken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.

Doğuş GYO Gebze Center AVM değerleme raporu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan "Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar"a ilişkin olarak Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı. 

önceden hazırlanmış gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi Haberi

önceden hazırlanmış gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi girişi nasıl yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar beyannamelerini verebiliyor.


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi; kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistemdir.


Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri durumunda tekrar vergi dairesine gidilmesi gerekmiyor.


Onaylayıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden göndermek mümkün oluyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi girişi nasıl yapılır?


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel...