03 / 01 / 2025

önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi nasıl kullanılır

önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi nasıl kullanılır

Kira gelir vergisinde beyanname verme yöntemlerinden biri de önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi zorunlu mu?

1941 yılında eski ve yeni binaların kirası için yeni korunma kanunu hazırlanmış! 

1941 yılında eski ve yeni binaların kiraları için yeni korunma kanunu hazırlanarak kiraların yeniden hesaplanması için çalışmalar başlatılmış.

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı, dükkan ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmaması konusunda tasarı hazırlığına girmiş.

Kira kontratı nasıl hazırlanır? Ev sahipleri ve kiracılar şimdi bakın: İşte kira sözleşmesi örneği Word... 

Son 2 yıldır ev sahibi-kiracı tartışmaları gitgide büyürken, doğru hazırlanmış kira sözleşmeleri gündem oldu. Peki kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği Word... 

1940 yılında Şişli Hastanesi'nin planı hazırlanış!

1940 yılında Şişli'de yapılacak olan Şili Hastanesi'nin planı mimar Valterin muavini tarafından hazırlanmış.

1954 yılında Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni şehir planı hazırlanmış!

1954 yılında Şehircilik uzmanı Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni bir plan hazırlanmış. Turizmin ön planda tutulmasının amaçlandığı planda, iki yer arasında asfalt yol yapılmasına karar verilmiş.

Kira beyannamesinde son gün bugün! Hazır kira beyannamesi 2024: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira ve ücret kazancı gibi geçtiğimiz sene gelir elde edenlerin beyanname verme süresi bugün bitiyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte merak edilenler...

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

1941 yılında Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış!

1941 yılından Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış.

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

1935 yılında İzmir'in 5 senelik imar planı hazırlanmış!

1935 yılına ait İzmir'in 5 senelik imar planı açıklanmış. Şehrin imarı ve diğer ihtiyaçları için belediyelerce beş senelik bir imar planı hazırlanmış.

önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi nasıl kullanılır Haberi

önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi nasıl kullanılır

Önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi zorunlu mu?

Kira gelir vergisinde beyanname verme yöntemlerinden biri de önceden hazırlanmış kira beyannamesi sistemi olarak karşımıza çıkıyor.


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi; kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistemdir. Sistemden sadece kira geliri elde edenler faydalanabilmektedir. Sisteme;


-İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya


-Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabilir.


Kira geliri yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar da bu sistemden yararlanabilmektedir. Bu bakımdan, vergi dairesinde mükellefiyet kaydı bulunmadığında, internet vergi dairesinde hazırlanan kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı...