29 / 04 / 2024

ora avm iflas

ora avm iflas

Bayrampaşa'da yer alan Ora AVM iflas etti. 250 mağaza ve otelin bulunduğu AVM’nin toplam borcu 1 milyar 590 milyon lira.

Ora AVM tekrar açılacak mı?

Kapalı gösteri merkezi, temalı park, otel, outlet, fuar ve sergi alanından oluşan Ora AVM, Ekim 2011'de açılmış, 1 yıl dolmadan kapanmıştı. 285 euro kredisini Ziraat Bankası'na tahsil edemeyen AVM'nin sene sonu tekrar açılması planlanıyor.

Bayrampaşa Ora AVM iflas etti!

İstanbul Bayrampaşa Ekim 2011'de açılan Ora AVM için 400 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı. İçinde 235 mağaza ve iki otel bulunan Ora AVM bir yıl açık kalmadan kapandı.

Ora AVM'nin 285 milyon euroluk kredisi incelettiriliyor!

Açıldıktan 1 yıl sonra iflas eden Ora AVM'de batan 285 milyon euroluk kredi, Başşbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından incelettiriliyor.

Dünyaca ünlü AVM iflasın eşiğinde! AVM yerine lüks 200 daire yapılacak...

Dünyaca ünlü firmalardan bir bir iflas açıklamaları yapılıyor. Buna göre, dünyanın dört bir yanından müşteriyi buluşturan dünyaca ünlü AVM iflas bayrağını çekti. Garaj olarak da kullanılan AVM’den yıkım kararı çıkarken yerine 200 lüks daire yapılacağı duyuruldu.

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'de Ankara'nın göbeğinde yer alan bir AVM, iflas bayrağını çekti. AVM içerisindeki tüm esnaflar kısa süre içerisinde tahliye edilecek ve AVM artık hizmet vermeyecek.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme'nin iflas kararı kaldırıldı!

Ziraat Bankası'ndan 2010 yılında alınan 285 milyon euroluk kredi ile uzun süre gündemde olan İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM’yi inşa eden şirket için verilen iflas kararı bozuldu.

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Bolu’da tartışmalara konu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflas kararı verdi. 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede, ödemelerin yapılmaması şirketi iflas eşiğine sürükledi.

Ora AVM için flaş iddia!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada 2010'da Ora AVM’ye aktarılan 270 milyon Euro’luk batık kredi için “Siyaset falan, birtakım şeyleri sokmuşlar” diyerek, kredinin verilmesinde dönemin siyasetçilerinin etkili olduğunu iddia etti.

Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

İstanbul Bayrampaşa’da 400 milyon dolarlık yatırımla yükselen Ora AVM, sadece bir yıl sonra iflas ile kapandı. Peki, Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

Ora AVM'ye Ziraat Bankası'nın verdiği kredi mecliste!

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, iflas kararı verilen Ora AVM'ye Ziraat Bankası'nın yapmış olduğu kredi desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu..

ORA AVM için iflas kararı çıktı!

Bayrampaşa'da yer alan Ora AVM iflas etti. 250 mağaza ve otelin bulunduğu AVM’nin toplam borcu 1 milyar 590 milyon lira.

Forum İstanbul'daki dinozor temalı parkı için iflas davası açıldı!

İstanbul Bayrampaşa’daki Forum İstanbul AVM’de bulunan Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı için iflas davası açıldı. AVM’nin sahibi konumundaki şirket, alacaklı olduğunu öne sürerek önce icra takibi başlattı.

ORA AVM Çinli tekstilcilerin mi oluyor?

Abdulkadir AVCI Alışveriş Merkezi furyasında İstanbul'da iddialı bir yatırımla yükselen, ve borçlan yüzünden iflas edilerek bankaların elinde kalan ünlü ORA AVM Ziraat Bankası aracılığı ve Körfez Fonu üzerinden Çinli'lerin eline geçiyor.

Ora AVM Çinli yatırımcılara kiraya mı verilecek?

İstanbul Bayrampaşa’daki batık alışveriş merkezi (AVM) Ora’nın Körfez Bölgesi’nden bir fona satılıp Çinlilere kiralanacağı haberi tekstil ve perakende dünyasını ayağa kaldırdı.

Ora AVM Çinliler'e mi satılıyor?

Alışveriş Merkezi furyasında İstanbul'da iddialı bir yatırımla yükselen, ve borçları yüzünden iflas edilerek bankaların elinde kalan ünlü ORA AVM Ziraat Bankası aracılğı ve Körfez Fonu üzerinden Çinli'lerin eline geçiyor.

ora avm iflas Haberi

ora avm iflas

İstanbul Bayrampaşa'da yer alan ve 2011 yılının Ekim ayında kapılarını açan Ora AVM'ye 400 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Bir yıl bile açık kalmadan kapanan AVM'de 235 mağaza ve otel bulunuyordu. AVM’de mağaza kiralayan firmalar birer ikişer mağazaları boşalttı.


Kapandı erteleme istedi

Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. , 2012 yılının sonunda iflas ertelem talebinde bulunmuştu. Dava süreci devam ederken, alacaklılar da şirketin iflası için başvuruda bulundu.


Karar Cuma günü çıktı

Mahkeme 17 Eylül 2013'te şirket için iflas kararı verdi. Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Davaya bakan İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 Şubat günü saat 16:58’de şirketin iflasına karar verdi. Şirketin toplam borcu ise TL olarak 1 milyar 590 milyon TL olarak hesaplanıyor


İnşaata 2008'de başlandı

Ora AVM’nin sahipleri Ferhatpaşa...