02 / 05 / 2024

ora avm sahibi

ora avm sahibi

Kapalı gösteri merkezi, temalı park, otel, outlet, fuar ve sergi alanından oluşan Ora AVM, Ekim 2011'de açılmış, 1 yıl dolmadan kapanmıştı. 285 euro kredisini Ziraat Bankası'na tahsil edemeyen AVM'nin sene sonu tekrar açılması planlanıyor.

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Novada Ataşehir AVM satıldı. AVM’nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu.  AVM'nin 60 milyon doların üzerinde bir fiyatla satıldığı iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...

AVM'de dükkan sahibi olmak isteyenler dikkat! Tam 11 adet dükkan taksitle satılıyor! 

Van Büyükşehir Belediyesi, Van ili, İpekyolu ilçesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Vanpark AVM'deki 11 adet dükkanı 6 taksitle satıyor. Peki Vanpark AVM'de satışa sunulan dükkanların fiyatları ne kadar? 

İzmir'de 1 milyar TL'lik dev satış! Ege Park Balçova AVM ile 5 yıldızlı Encore Otel'in yeni sahibi belli oldu!

Bir süredir satışta olan, İzmir’deki Ege Park Balçova AVM ve bünyesindeki 5 yıldızlı Encore Otel 1 milyar TL’ye satıldı. İşte Ege Park Balçova AVM ve  Encore Otel'in yeni sahibi...

AVM satışları hızlanacak!

Koronavirüs salgınında durma noktasına gelen AVM sektörü normalleşme ile beraber hareketlenecek. Çok sayıda AVM sahibi elindeki AVM'yi satışa sunmaya hazırlanıyor.

Galip Öztürk ve Derkan Başer Batum'da AVM satın aldı iddiası!

Cinayetten müebbet hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan sanal bahis çetesinin elebaşlarından Derkan Başer, Gürcistan’da bir araya geldi. İki firarinin Batum’daki bir AVM’yi satın aldığı öne sürüldü.

17 Burda AVM kiracılarına müjde! Ciro kirası uygulanacak!

1 Haziran’da tüm illerde bulunan merkezler ile birlikte açılması planlanan 17 Burda AVM’nin ev sahibi Esas Gayrimenkul’den kiracılara müjdeli haberler verildi. 3 aylık dönem için de sabit kira uygulaması yerine mevcut kira sözleşmelerinde yer alan ciro oranları üzerinden ciro kirası uygulanacak.

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

Covid-19 sonrasında gerçekleşen vergi düzenlemeler hakkında konuşan CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in sahibi Bağımsız Denetçi ve S. M. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, AVM'lerde ödenen kiralardan alınan KDV belirli bir süre kaldırılabilir önerisinde bulundu. 

Ankamall AVM'de kira bedellerine yüzde 100 indirim kararı!

Yeni Gimat GYO, sahibi olduğu milli dayanışma ruhuna katkıda bulunmak adına Nisan 2020 dönemiyle sınırlı olmak üzere Ankamall AVM kira bedellerinde yüzde 100 indirim yapılmasına karar verdi.

Kapanan AVM'lerde 'kira sorunu' çözüldü!

Koronavirüs salgını nedeniyle mağaza sahibi markalar, hizmete kapatılan alışveriş merkezi sahiplerinin kira almamasını isterken, bazı AVM’ler de bu çağrıyı olumlu yanıtlıyor.

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

Next Level AVM için 'el konuldu' haberlerine Pasifik İnşaat'tan yalanlama!

Ankara’daki 'Next Level' alışveriş merkezine Ziraat Bankası tarafından el konulduğu hakkında çıkan haberlere AVM'nin sahibi Pasifik İnşaat'tan yalanlama geldi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Next Level AVM'yi kendi istekleriyle varlık borç takas yöntemiyle sattıklarını söyledi..

Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme'nin iflas kararı kaldırıldı!

Ziraat Bankası'ndan 2010 yılında alınan 285 milyon euroluk kredi ile uzun süre gündemde olan İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM’yi inşa eden şirket için verilen iflas kararı bozuldu.

ora avm sahibi Haberi

ora avm sahibi

Ora Alışveriş Merkezi, sene sonu açılmayı planlanıyor. 400 milyon dolarlık yatırımla yükselen Ora AVM'de 235 mağaza yer alıyordu. 70 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Ora AVM, 29 Ekim 2011'de kapılarını açmıştı. Ancak 1 yıl geçmeden kapanmıştı. 


Ora AVM'de neler olmuştu? 

29 Ekim 2011'de kapılarını açan, Bayrampaşa'da yükselen ve içinde iki otelin de yer aldığı Ora AVM, yıllık 60 milyon dolar civarında ciro bekliyordu. Ancak istenilen ziyaretçiye ulaşılmayınca içindeki Darty, Vodafone, Beko gibi birçok mağaza 2012 Haziran aylarında bir bir kepenk kapatmaya başlamıştı. 


Ora Alışveriş Merkezi'yle ilgili 2012 Eylül'de de 'Ora İstanbul Alışveriş Merkezi’ne 285 milyon euro kredi veren Ziraat, şirket zor duruma düşünce krediyi tahsil edemedi' tarzı haberler ortaya çıkmıştı.


2013'ün Şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ora AVM kredisi sorununun bir...