28 / 04 / 2024

Orhan Beşikçi kimdir

Orhan Beşikçi kimdir

Araştırmacı yazar Orhan Beşikçi İzmir Basmane’de bir tarihin yattığını ama bu tarihe sahip çıkılamadığının belirtti. Beşikçi, İzmir’de bir kültür envanterinin gerekli olduğunun altını çizdi.

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

Orhan Timurhan kimdir? Orhan Timurhan ne iş yapıyor?

Orhan Timurhan kimdir?Orhan Timurhan'ın eğitim durumu nedir?Orhan Timurhan kariyeri ve eğitim durumu nedir? Orhan Timurhan'ın kim olduğu ve Orhan Timurhan'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Kadın girişimcilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL finansman!

İş Bankası, "Kadının Güçlenmesi Bildirgesi" ile kadın işletmecilere beş sene içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt etti. Banka, geçen ay itibarıyla kadın girişimcilere 15,9 milyar TL'lik kredi desteği sağladı.

Eyüp Ekşi kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

Eyüp Ekşi hangi şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalıştı? İdealist GYO’da hangi alanda çalışıyor? İşte Eyüp Ekşi’nin biyografisi...

Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? 

Penguen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? Orhan Gençoğlu ne kadar? İşte ayrıntılar...

Marmaris Belediyesi 5 iş yerini kiraya verecek! Yazlık bölgelerde kiralık iş yeri arayanlar dikkat!

Muğla İli Marmaris Belediye Başkanlığı, Muğla Marmaris'te yer alan beş adet iş yerini kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 26 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Twitter'ın yeni özelliğiyle beğeniler gizlenebilecek!

Twitter, Blue abonelerinin faydalanabileceği yeni bir özelliği test ediyor. Bu kapsamda, kullanıcılar isterse beğendiği gönderileri gizleyebilecek. İşte detaylar...

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

İbrahim Ekşi kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu ? Kaç yaşında

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi kimdir? Kaç yaşında? Prof. Dr. İbrahim Ekşi daha önce hangi görevlerde  bulunmuştur?  İbrahim Ekşi'nin eğitim hayatı nasıldı?

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

Brızobs Denizcilik Ve Arge Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Brızobs Denizcilik Ve Arge Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Beşikçi kuruldu.

Honda CR-V Mart zammı ne kadar oldu? İşte 08 Mart 2023 fiyat listesi

Honda CR-V'nin en büyük özelliklerinden biri, güvenilirliği ve pratikliğidir. Bu araç, geniş bir iç hacim sunarak beş kişi için rahat bir yolculuk ve yüksek miktarda eşya taşıma kapasitesi sağlar. İşte İşte 08 Mart 2023 fiyat listesi

Altın bugün ne kadar? 10 Şubat 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.128,22 liradan satılıyor. 10 Şubat 2023 yani haftanın beşinci işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 10 Şubat altın fiyatları!

Orhan Beşikçi kimdir Haberi

Orhan Beşikçi kimdir

İzmir Basmane tarihi üzerine yaptıkları araştırmalarla tanınan araştırmacı yazar Orhan Beşikçi ile Basmane ve çevresinin tarihi üzerine konuşuldu.


Basmane tarihi konusunda İzmir’de en yetkin kişilerden biri olan Beşikçi, bölge hakkında, “Basmane Kültürü”, Basmane/İzmirim” kitaplarıyla adından sıkça bahsettirdi. Basmane’nin tarihini ve sorunlarını masaya yatırdığımız sohbetimizde Beşikçi, tarihi bu kadar eskilere dayanan bir semtin her geçen gün yok oluşuna sitem etti. Tarihi eserlerin değerinin anlaşılamadığını ve İzmir için çok önemli olan tarihi bir semtin turistlik bir alan olarak kullanılamamasının İzmir’in bir kaybı olduğunu söyledi.


Eski İzmir mimarisinin en güzel örneklerinin olduğu Basmane semtinde bulunan konutların atölye olarak kullanıldığını belirterek bu mimari eserlerin yok olmaya doğru gittiğinin altını çizdi. İzmir’in kültür envanterinin bulunmadığını bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, sadece kültür envanterinin...