06 / 05 / 2024

orman alanları müracaatı

orman alanları müracaatı

Orman Kanununun 18. maddesinin uygulama yönetmeliği gereğince arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması için yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığına izin verilebilir. İşte ormanlık alanlarda verilecek izinler için müracaat esasları...

Orman Bölge Müdürlüğü bu ilde imarlı arsa satacak!

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Ağrı Orman İşletme Müdürlüğü, Ağrı Merkez'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 14 Kasım tarihinde yapılacak.

Orman Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 40 milyon 400 bin TL'ye arsa satacak!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli İli Başiskele İlçesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 40 milyon 400 bin TL olarak belirtildi.

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Orman Bölge Müdürlüğü Çayırova'da 5 bin 500 metrekarelik arsa satacak!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Gebze Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli Şekerpınar'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 80 milyon TL olarak belirlendi.

Orman Genel Müdürlüğü Kocaeli Başiskele'de arsa satacak! Fiyatını duyan inanamıyor!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli Başiskele'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 1.616 metrekare alana sahip.

Bütün emekliler hemen SGK hizmet dökümüne baksın! Bundan sonra emekli maaşınız yatmayabilir!

1999 yılı Eylül ve öncesinde sigortalı olan kişiler ya da borçlanmayla başlangıcını bu tarih aralığına alanlar, prim ve yıl şartlarını sağladıkları zaman emeklilik maaşı için müracaat ederken beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirler. Bu 3 harf yüzünden emekliliğiniz iptal olabilir. İşte detaylar..

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Dikkat! Bakanlıktan bedelli askerlik hizmetine müracaat edeceklere önemli ödeme uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek vatandaşlara yönelik önemli ödeme uyarısı yayımladı. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Tam 1.377 personel alınıyor! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1.377 personel alımı yapacağını açıkladı. Alımlar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. İşte başvuru şartları ve detaylar.

Tarım Orman Bakanlığı personel alımı! Orman Bakanlığı 1377 personel alımı yapacak! OGM personel alımı başvurusu!

Orman Genel Müdürlüğü 1377 personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

orman alanları müracaatı Haberi

orman alanları müracaatı

Ormanlık alanlarda verilecek izinler için müracaat!

Orman Kanununun 18. maddesinin uygulama yönetmeliği gereğince; Devlet ormanları içinde; balık üretim tesislerine, odun kömürü gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocaklara, define aramasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılmasına izin verilebilir. Devlet ormanları sınırlarına dört kilometreye kadar olan yerlerde; balık üretim tesislerine, odun kömürü gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocaklar ile hızar ve şerit tesisi kurulmasına, mesafeye bağlı kalmaksızın orman sınırları dışında orman ürünlerini işleyip mamul ya da yarı mamul hale getirecek fabrika tesislerine izin verilebilir.


Arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması için yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığına izin verilebilir.


Devlet ormanlarında fabrika, hızar, şerit tesislerine izin verilmez.


Balık üretim tesisi izinlerinde;

a) Orman sınırları içinde kuluçkahane, havuz gibi balık üretimine yönelik tesislerle birlikte kurulması zorunlu bekçi kulübesi, yatakhane, depo, idari büro...