21 / 05 / 2024

Orman Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik değişikliği

Orman Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik değişikliği

6831 sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33. maddelerinin uygulanmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasında dair yönetmelik 13 Haziran 2014 tarihinde 29029 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk vatandaşlığı için BES'e yatan paraya devlet karışmayacak

Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına yönelik yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. En az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında emeklilik sistemine giren Türk vatandaşlığı alabilecek

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31834 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Ödenecek paranın limiti arttı 7,7 milyon lira gözden çıkarılacak

Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına yönelik yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı imzası taşıyan karara göre, TC vatandaşlığına geçiş için belirlenen 250 bin dolar bedelle taşınmaz satın alınması şartı, 400 bin dolara çıktı.

2022 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31720 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ bugünkü 31706 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 15 indirim!

Panora GYO eczane, banka vb. hizmet veren işletmeler hariç, mağaza ve kiosk alanı kiracılarına Ekim 2021 için yüzde 29'luk iskontoların sürdürülmesine, aylık veya aylık asgari kira bedellerine yüzde 15 pandemi iskontosu uygulanmasına karar verdi.

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 20 indirim!

Panora GYO, kiracılarına finansal destekte bulunmak amacıyla, pandemi öncesi yüzde 29'a varan iskontoların devam etmesine, kira bedellerinde yüzde 20'ye iskonto uygulanmasına ve kira bedelinin kira sözleşmesiyle belirlenen hasılat oranı üzerinden tahsil edilmesine karar verdi.

Orman Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik değişikliği Haberi

Orman Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik değişikliği

6831 sayılı Orman Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik!

6831 sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33. maddelerinin uygulanmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasında dair yönetmelik 13 Haziran 2014 tarihinde 29029 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


YÖNETMELİK


Orman ve Su İşleri Bakanlığından:


6831 SAYILI ORMAN KANUNUNUN 31, 32 VE 33 ÜNCÜ MADDELERİNİN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 14/7/1987 tarihli ve 19544 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6831 Sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Zati ihtiyaca hak sahibi olanların tespiti


Madde 5 – 6831 sayılı Orman Kanununun 31 ve 32 nci maddesi kapsamında;


a) Mülki hudutları içinde Devlet ormanı bulunan bir köy nüfusuna kayıtlı ve köyde...