07 / 05 / 2024

Ortak Ev

Ortak Ev

İstanbul Kemerburgaz halkı film gibi bir olayla karşı karşıya. Öyle ki bu bölgede oturan vatandaşların yıllardır yüzde 100 sahibi oldukları evlere artık Maliye Hazinesi veya başka kişiler ortak

Sosyal medyada 'Gaspçı kiracı' krizi: Ev sahipleri gaspçı kiracıların ortak özelliklerini yazdı! 

Ev sahipleri sosyal medyada gaspçı kiracıların ortak özelliklerine değindi. İşte konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Konut krizine İngiltere çözümü! Ortak mülkiyetli paylaşımlı ev sahibi modeliyle evsiz kimse kalmayacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İngiltere’de gittikçe artan Shared Ownership Yöntemi / Ortak Mülkiyetli Paylaşımlı Ev Sahipliği modeli ile Konut Edinimini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Almanya, ev alan Türklere 30 bin Euro verecek! Ucuz kredi ve vergi muafiyeti de var!

Almanya’da Hessen Eyaleti, genç çiftleri konut sahibi yapmak için 'ilk evini alanlara' ev ödeneği sağlayacak. Evli ve iki çocuklu bir çift, konutu ortak aldıklarında 20 bin Euro, 18 yaşının altındaki her çocuk için 5 bin Euro, toplam 30 bin Euro alabilecek. 

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Aylık 10 bin TL'den başlayan taksitle ev sahibi olabilirsiniz! Ortak konut kredisi kampanyası başladı!

Ziraat Bankası tarafından konut sahibi olmak isteyenler için 'Ortak Konut Kredisi' kampanyası hayata geçirildi. En az 2, en fazla 5 kişi olacak şekilde konut kredisi alınabilecek. 1.250.000 TL'lik krediye aylık 10 bin 794 TL ödenecek. İşte ayrıntılar...

Kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu.  İşte konu ile ilgili detaylar...

Serenay Sarıkaya Ortaköy'den aldığı lüks daire için kesenin ağzını açtı! 

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz aylarda Marmaris'ten aldığı yazlık evin ardından şimdi de Ortaköy'de lüks bir siteden ev aldı. 

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Ev kiralamak çileye dönüştü! 

Son dönemlerde konut sıkıntısı hemen hemen her ülkenin ortak sorunu haline geldi. Konut sorunu yaşayan Almanya’da da ev kiralamak büyük çileye dönüştü. 

Üniversite öğrencilerine kiralardan sonra bir kötü haber daha! Ev eşyalarına yüzde 100’ün üzerinde zam geldi!

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala barınma problemini çözmek isteyen öğrenciler kiralık konut ve yurt arayışlarını hızlandırdı. Yurt fiyatlarındaki zamlar nedeniyle ortak ev kiralayan öğrencileri kiralardaki artışın yanı sıra bir de ev döşeme maliyetindeki artış da vurdu.

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Ortak Ev Haberi

Ortak Ev

Tüm sorun 1997 yılında yapılan eski imar planının adaletsiz olduğu gerekçesiyle mahkemeye götürülmesi ile başladı. Buna göre imar planı hazırlanırkan belediyenin “Herkes arsa ve arazisinin yüzde 35'ini yol, okul, hastane, yeşil alan yapılması için kamuya bırakacak” kuralına uygun olarak her 100 metrekaresi olan vatandaş arazisinin yüzde 35'ini belediyeye bırakmıştı. Bu hak imar planları yapılırken tüm belediyelere veriliyor ve adına da Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) deniliyor. Ancak Kemerburgaz'ın imar planını mahkemeye götüren bir kişi “Bazı arazilerden kamu payı (DOP) istenmemiş” iddasındaydı. Mahkeme de bu kişiyi haklı buldu ve imar planı iptal edildi. 


‘FIRSAT BİLDİLER’ 

İmar planı iptal olunca bölgenin bağlı olduğu Eyüp Belediyesi'ne yeni imar planı yapma şansı doğdu. Ancak Kemerburgazlıların iddiasına göre sadece DOP payı kesilmedi, arazilerden bu payı keseceğine belediye...