30 / 06 / 2024

Ortodoks Türkiye vatandaşları

Ortodoks Türkiye vatandaşları

Gökçeada’da yaşayan Ortodoks Türkiye vatandaşlarının Müslüman bir aileden gayrimenkul ve arazi alırken işlemlerin yavaşlatılması ve Ankara’dan izin alınması uygulaması İçişleri Bakanlığı kararıyla yürürlükten kaldırıldı

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Rusya vatandaşlarının Türkiye’de emlak alımları azalıyor. Bunun nedeni ise artan fiyatlar oluyor. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Aile bütçelerinde kira, faturalar ve gıdanın ağırlığı düştü mü? Vatandaşlar tepkili!

Enflasyon sepetinde yapılan güncelleme ile beraber gıda ve konutun ağırlığı düşürüldü. Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. Peki vatandaşlar ne dedi? İşte sosyal medyadan verilen o yanıtlar...

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Kredi kartı kullananlar 2 gün sonra limitler değişecek! 

Türkiye vatandaşlarının merakla beklediği faiz kararları sonunda açıklandı. Bu kararlar kredi kart kullanımını da etkiledi. Kredi kartlarında yeni limitlerin değişmesine son iki gün kaldı. Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren bu limitlerde alınan son karar belli oldu, işte detaylar…

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Ortodoks Türkiye vatandaşları Haberi

Ortodoks Türkiye vatandaşları

Gökçeada’da yaşayan Ortodoks Türkiye vatandaşlarının Müslüman bir aileden gayrimenkul ve arazi alırken işlemlerin yavaşlatılması ve Ankara’dan izin alınması uygulaması İçişleri Bakanlığı kararıyla yürürlükten kaldırıldı.


Gökçeada’da uygulanan bu ayrımcılığın nedenini merak eden Avukat Erhan Pekçe, bilgi edinme kanunu kapsamında Gökçeada Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne dilekçe yazdı. Pekçe, dilekçesinde “Müslüman bir vatandaş Ortodoks bir vatandaştan gayrımenkul alırken işlemi hemen yapılıyor ancak Ortodoks bir vatandaş Müslüman bir vatandaştan gayrımenkul alırken, işlemler yavaşlatılıyor” diyerek, bunun nedenini sordu. 


Talep, devlet sim olduğu gerekçesiyle reddedildi. Pekçe’nin konuyu taşıdığı Bursa İdare Mahkemesi, talebin milli güvenliğe aykırı olmadığı sonucuna vardı. Müdürlük, karann temyiz edilmesi için Danıştay’a başvurdu. Dava bu şekilde devam ederken İçişleri Bakanlığı’nm uygulamanın kaldırılmasına dair talimat yazısı Çanakkale Valiliği’ne iletildi. Talimat yazısı buradan da Gökçeada Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gönderildi....