10 / 05 / 2024

osmangazi hisseli arazi

osmangazi hisseli arazi

Osmangazi Belediyesi, ilçede yıllardır var olan ve imar uygulamaları konusunda büyük sıkıntılara neden olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıyor. Yenibağlar Mahallesi' nde tapular teslim edildi...

İznik arazi yatırımcılarının gözdesi oldu!

Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, Osmangazi Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla değer kazanan İznik'in arazi yatırımcılarının yeni gözdesi olduğunu söyledi...

Hisseli arazi başkalarına kiralanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel sorununun çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuca ulaştırdı. Panayır mahallesi sakinleri tapularına kavuştu.

Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel meselesinin çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuçlandırdı. Bu bağlamda Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor.

Osmangazi'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdiriyor.

Osmangazi'de plansız yapılaşmadan dolayı arazi sıkıntısı var!

Dev projeler hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmadan kaynaklanan arazi sıkıntısı nedeniyle projelerini gerçekleştirmek için ciddi kamulaştırmalar yapmak zorunda kalıyor.

Osmangazi'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Osmangazi Belediyesi, imar planında yol olarak görülen arazi üzerine yapılmış olan Küçük Balıklı Mahallesi’ndeki iki fabrika inşaatını kamulaştırarak yıktı. Binaların yıkılmasıyla birlikte bölgedeki çıkmaz sokaklar çıkar hale getirildi.

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Özcan Işıklar'dan hisseli arazi satışı uyarısı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Muhtarlar Derneği ziyaretinde Silivri’de günden güne artan parselli, hisseli satışlar masaya yatırdı, Işıklar hisseli arazi satışlarının vatandaşı kandırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Araziler, imara kapalı olan toprak parçaları oluyor. Bu arazilere bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Peki, hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Hisseli arazi satışı 2015!

Bir arazinin bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Birden fazla kimsenin araziye sahip olması halinde arazi tapusu hisseli oluyor. Peki, hisseli araziler satılabilir mi? İşte hisseli arazi satışı 2015..

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

osmangazi hisseli arazi Haberi

osmangazi hisseli arazi

İlk uygulamanın yapıldığı Yenibağlar Mahallesi'nde 200 vatandaş, düzenlenen törenle müstakil tapularına kavuştu. Osmangazi'de, aynı zamanda planlı şehirleşmenin önünü de açacak olan hisseli tapu sorununun çözümü için çok önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Hisseli tapu, yalnızca Osmangazi'nin Bursa'nın değil Türkiye'nin sorunu. Özellikle Osmangazi'de, yoğun göç ve çarpık yapılaşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ve çeşitli mağduriyetlere sebep olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıp, hemşerilerimizin müstakil tapulara kavuşmasını sağlayacak çalışmayı başlattık. 


Yıllardır, imarı bulunmayan arazilere, bir göz evim olsun, benim olsun mantığıyla yapılan evler önce apartmana, ardından büyük mahallelere dönmüş. Müstakil tapusu olmayan bu konutlar, hizmet götürme noktasında bize de engel teşkil ediyor. Hem vatandaşın, hem de bizlerin büyük sıkıntı yaşadığı bu sorunu, Osmangazi Belediyesi olarak, Türkiye'de ilk...