04 / 05 / 2024

osmanlı ilk belediye binası ne zaman açılacak

osmanlı ilk belediye binası ne zaman açılacak

Abdülhamit Han tarafından inşa ettirilen 158 yıllık Türkiye'nin ilk belediye binası yeniden hizmete açılıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde aslı korunarak restore edilen belediye binası hizmet vermeye hazırlanıyor.

Manisa Şehzadeler kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2022 senesinde gerçekleştirilen ilk Belediye Meclisi toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklama yaptı.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı!

İstanbul Küçükçekmece'de 19. yüzyılda inşa edilen Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı. Fabrika için 70 milyon TL bedel belirlendi. 

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Osmanlı Devleti'nin ilk toplu konut projesini biliyor musunuz?

İstanbulluların eğlence merkezi olarak gördükleri Akaretlerin Osmanlı Devleti'nin ilk toplu konut projesi olduğunu biliyor muydunuz? 

Beykoz Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Beykoz Belediye Meclisi 8. dönemin ilk olağan toplantısını Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başkanlığında gerçekleştirdi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmaya karşı mücadele!

Muğla'nın Bodrum ilçesinin CHP'li yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilk belediye meclis toplantısında kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başlattıkları bunun için 1 Nisan'ın milat tarih olduğunu söyledi.

Beykoz Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Beykoz Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, gündemdeki teklifler konuşuldu.

Edirne Belediye Meclisi 2019'un ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Edirne Belediye Meclisi, 2019'un ilk meclis toplantısını Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Kütahya Belediyesi 2019'un ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi!

Kütahya Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Meclis Üyelerine tanıtımı ve 2019'un ilk Belediye Meclis toplantısı yapıldı.

Kula Belediye Meclisi 2019'un ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Kula Belediye Meclisi, 2019'un  ilk toplantısının birinci oturumu Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun başkanlığında yaptı.

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin ilk belediye Deprem Etüt Merkezi, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) işbirliğinde ilk acil kurtarma telsiz ekibi gibi örnek projeleri hayata geçiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir'in kentsel dönüşüm meselesini hızla çözmesi gerektiğini söyledi.

Nuruosmaniye Külliyesi Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Nuruosmaniye Külliyesi, Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri, ilk ve tek mimari yapı olarak yıllara meydan okuyor.

osmanlı ilk belediye binası ne zaman açılacak Haberi

osmanlı ilk belediye binası ne zaman açılacak

Osmanlının Batıya yönelişinin yüzü olarak Abdülhamit Han tarafından inşa ettirilen Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk belediye başkanlık binası, 158 yıl aradan sonra yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde aslı korunarak modern çağın ihtiyaçlarına göre restore edilen tarihi binanın Abdülhamit Han'ın adını taşıyan tuğrasıyıllar sonra bulunarak yeniden gün yüzüne çıkarıldı.Tarihi binanın açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülhamid Han'ın tuğrasını özel olarak 'Hünkar Kapısı' olarak bilinen bölüme yerleştirecek.Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye Belediyeciliğinin atası bu tarihi mekandır. Bu belediyenin temellerinde iki yenilikçi padişahın irade harcı var. Birisi Tanzimat Fermanı'nı ilan eden Sultan Abdülmecid Han, diğeri ise binayı inşa eden ll.Abdülhamit Han'dır. Biz bu binayı tekrar hizmete açarak Abdülhamit Han'ın tuğrasını düştüğü yerden kaldırdık" diye...