05 / 05 / 2024

osmanlının turizme etkisi

osmanlının turizme etkisi

Rehberler yerli ve de yabancı turistlere, Hürrem Sultan, Nurbanu Sultan, Ayşe Hafsa Sultan, Hatice Sultan gibi hanedanın önemli kadınlarının hayırsever yönlerini ve vakıf medeniyetini anlatacak...

Kiralardaki fahiş artışlarda Rusların da etkisi oldu! 

Son dönemde Türkiye'ye gelen Rusya vatandaşlarının da kiralardaki artışları tetikledikleri belirtildi. İşte ayrıntılar...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi de tek tek hesaplandı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan o rakamlar...

Altını olanlar dikkat! Kritik uyarı: Bu kez tarih verdi

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri üst üste geldi. Haftaya düşüş ile başlayan altın fiyatları haftayı rekor ile kapattı. Ons fiyatlarındaki yükselişler iç piyasada gram altın fiyatlarını da etkisi altına aldı. İşte tüm detaylar...

Altın için tehlike çanları çalıyor! Altın kırmızı çizgiyi geçti şimdi bu seviye görülecek

Gram altın geçtiğimiz hafta 1039 TL seviyesini aşarken ons altının da etkisi ile rekor seviyelere yükseldi. Bu hafta ise altın fiyatları sert düştü.  Altın için tehlike çanları çalmaya başladı.

Gümüş fiyatlarında deprem etkisi! Gümüş bugün düştü! İşte gümüş fiyatlarında son durum

Gümüş fiyatları haftanın ikinci işlem günü düşüşe geçti. 12 lira seviyesine kadar yükselen gümüşte bugün deprem etkisi yaşanıyor, gümüş bugün düşmeye başladı. Peki gümüş kaç lira oldu? Gümüş fiyatları ne kadar? İşte gümüşte son durum 31 Mayıs 2022...

Altın ne kadar oldu ve ne kadar yükselecek? Piyasanın içindeki isim öyle bir rakam verdi ki inanamayacaksınız

Ekonomideki çalkantılar devam ederken yatırımcını gözü kulağı altın fiyatlarında. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın da etkisi ile yükselen altında fiyatlar son 5 haftanın zirvesini ulaştı. Altın fiyatlarında neler olacağına ilişkin 2022 yılı altın fiyatları tahminleriyse şu şekilde gerçekleşti.

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Döviz kurları kentsel dönüşümü nasıl etkiliyor?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden artan döviz kurlarının kentsel dönüşüme etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı!

İstanbul Küçükçekmece'de 19. yüzyılda inşa edilen Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı. Fabrika için 70 milyon TL bedel belirlendi. 

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

osmanlının turizme etkisi Haberi

osmanlının turizme etkisi

Türkiye'ye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi mekanların başında gelen Sultanahmet Camii, Ayasofya Külliyesi, Süleymaniye Camii, Nuruosmaniye Camii, Hürrem Sultan Hamamı gibi hanedan yadigarı yüzlerce tarihi yapının, turistlere vakıf yönüyle eksik anlatıldığını saptayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, yeni bir çalışma başlattı.


Genel müdürlük, İstanbul Rehberler Odasına davette bulunarak, odaya kayıtlı ve bakanlıktan belgeli turist rehberlerine vakıf medeniyeti konusunda eğitim semineri düzenledi. Seminere, 100 turist rehberi katıldı.


Rehberlere Sultanahmet'deki Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nın 1556'da Hürrem Sultan'ın kendi malvarlığından bizzat Mimar Sinan'a yaptırıldığı ve bugün hala bu vakıflardan elde edilen gelirle 100 bini aşkın kişiye günlük düzenli yemek dağıtıldığı, yoksullara maaş verildiği, öğrencilere burs yardımı yapıldığının yanı sıra diğer inanç gruplarına ait hayratların da durumları hakkında bilgiler verildi. 


Kilise, sinagog gibi diğer inanç gruplarına...