24 / 05 / 2024

Otel maliyetleri arttı mı

Otel maliyetleri arttı mı

AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre ülke enflasyonu yüzde 8,8 olurken, otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yükseliş yüzde 11,2 olarak gerçekleşti.

Otellerde maliyetler yüzde 10 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Ar - Ge Birimi verilerine göre, otellerdeki maliyet artışları, haziran itibarıyla 12 aylık ortalamada yüzde 10'a yaklaşarak, enflasyonun üzerine çıktı...

Enflasyon otel maliyetlerini artırdı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ( AKTOB ) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yılda otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 9,2 oldu. Enflasyon otel maliyetlerini artırdı...

Otel maliyetleri yüzde 9,2 arttı!

AKTOB Araştırma Birimi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerine göre son bir yılda Türkiye genelinde fiyat artışlarının turizm sektörü ve otellerdeki maliyet yükselişlerine etkisini değerlendirdi.

Gayrimenkul değerleme uzmanı inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki ilişkiyi değerlendirdi!

İnşaat maliyetleri arttıkça konut fiyatları da artar diyenler için Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman değerlendirme yaptı. İşte o açıklama... 

İnşaat maliyetleri 1 yılda yüzde 70 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyet endeksi Mart ayında yıllık yüzde 69,98 artarken, aylık ise yüzde 2,11 arttı. İşte TÜİK tarafından az önce açıklanan o rakamlar...

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesinden sonra çadır ve karavanlara yönelik talepler de artış gösterdi. Sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda taleplerdeki artışlarda otel fiyatlarının pahalılığının etkili olduğunu kaydetti.

Konut ve yaşam maliyetleri arttı, İstanbul'dan kaçış başladı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İstanbul'un nüfusu azaldı. Peki İstanbul'dan kaçanlar hangi illere gitti? İşte İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şentürk'ün konu ile ilgili analizi...

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Depremzedelere yardım etmek artık lüks mü? Kargo fiyatlarındaki yükseliş nedenleriyle inceleniyor!

Taşıma maliyetleri arttı. Ücretler daha da yükseldi.  Bu maliyetlerin artışı kargo ücretlerine yansıdır. Ardı ardına yapılan zamlar artık ürün gönderimlerini zorlaştırdı. İşte kargo fiyatlarındaki son durum ve zammın nedenleri haberin devamında yer alıyor...

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

SGK'ya borçlanma yapacaklara kırmızı kodlu uyarı! Asgari ücret zammı maliyetleri arttıracak!

Asgari ücret zammıyla birlikte  Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gerçekleştirilen askerlik, doğum ve yurtdışı borçlanması ve benzeri her türlü hizmet borçlanmalarının maliyeti de artacak.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Bungalov otel satışlarında yüzde 400'lük rekor artış!

Enuyguncom'dan yapılan açıklamaya göre, ilkbahar için bungalov otel satışlarındaki artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 arttı.

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Otel maliyetleri arttı mı Haberi

Otel maliyetleri arttı mı


Kasım ayı itibarıyla otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yıllık fiyat artışının yüzde 11,2 olduğu bildirildi. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre ülke enflasyonu yüzde 8,8 olurken, otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yükseliş yüzde 11,2 olarak gerçekleşti. 


Son bir yılda maliyet artışlarının en yüksek gerçekleştiği gider grubu yüzde 13 ile yiyecekler olurken, bu grup içindeki bakliyat ve un grubu maliyetlerindeki yükseliş yüzde 26 ile rekor düzeye ulaştı. Meyve ve sebze grubundaki artış ise yüzde 17 oldu. Bunları et grubu ile çay-şeker grupları takip...