18 / 05 / 2024

Otel maliyetleri yüzde kaç arttı

Otel maliyetleri yüzde kaç arttı

AKTOB Araştırma Birimi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerine göre son bir yılda Türkiye genelinde fiyat artışlarının turizm sektörü ve otellerdeki maliyet yükselişlerine etkisini değerlendirdi.

İnşaat maliyetleri yeni yıla da artışla başladı! 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu!

İnşaat maliyet endeksindeki artış hız kesmiyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 70'i depreme dayanıksız!

Mega kent İstanbul'da olası bir depremin riski giderek artarken, yapı stokunun yüzde 70'i potansiyel olarak tehlikeli durumda. Fakat finansman sorunları ve sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri gibi nedenlerle kentsel dönüşüm çalışmaları yetersiz kalıyor...

İnşaat maliyetleri her ay katlanıyor: Kasım'da yıllık yüzde 66,49 artış!

İnşaat maliyet endeksi, 2023 Kasım'da aylık bazda yüzde 1,52, yıllık bazda yüzde 66,49 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Yüzde 20 indirimli iş yeri ve konutlara yoğun talep! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 kentte iş yeri, konut ve otel satışı yapacak. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli satışa vatandaşlardan yoğun talep var.

Erken rezervasyonda geri sayım başladı! Bodrum, Fethiye, Kemer’de otellerde yüzde 50 indirim fırsatı!

Erken rezervasyon döneminin aralık ayına çekilmesiyle birlikte daha ucuza tatil yapmak isteyenler şimdiden otel aramalarına başladı. Turizmciler, bu fırsatı değerlendirerek şimdiden rezervasyon yaptıranların, yüzde 50’ye varan oranlarda indirimden yararlanabileceğini belirtiyor.

Fırsatçıların şişirdiği fiyatlara büyük darbe: Betona yüzde 20 kâr sınırı kapıda!

Beton fiyatlarında artış devam ederken fahiş fiyatlara sert müdahale geliyor. Bu kapsamda beton maliyetleri hesaplanacak ve yüzde 20 üzerinde kâra izin verilmeyecek.

İnşaat maliyetleri Temmuz'da yüzde 62'den fazla arttı! 

TÜİK tarafından açıklanan inşaat maliyet endeksi Temmuz 2023 verilerine göre, endeks Temmuz ayında aylık bazda yüzde 15,67, yıllık bazda yüzde 62,25 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

Veliler dikkat: İlkokul, ortaokul ve lisede okula başlama maliyetleri katlandı! 4 yılda yüzde 654,36'lük artış!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, eğitim masraflarında 4 yıldaki artışları açıkladı. Karabıyık, ilkokul düzeyinde okula başlama maliyetlerinin 2019'a göre; 2023'te yüzde 493,8 oranında arttığına dikkat çekti. İşte o rakamlar...

Çiftçinin bütün parası gübreye gidiyor: Yüzde 20'lik zam şok etti! Zamlı gübre fiyatları ne kadar? Son dakika!

2023 yılının ikinci yarısında gelen zamlar, çiftçileri üretim maliyetleri ve gelirleri konusunda zorluyor. Gübre fiyatlarındaki yüzde 20'lik artış, tarım sektöründe ekonomik sıkıntıları derinleştiriyor.

İnşaat maliyetleri yüzde 52,99 arttı! Maliyetlerdeki artış devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat Maliyet Endeksi, 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,99 artış gösterdi.

Kurban Bayramı’nda tatile çıkacaklara Tatilsepeti'nden yüzde 50 indirim fırsatı!

Yoğun bir iş temposu ve uzun kış günlerinin ardından keyifli bir tatili hak ettik. Ancak otel ve uçak fiyatlarındaki astronomik fiyat artışları düşünülürse tatil hayalini gerçekleştirmek o kadar da kolay değil. Tatilsepeti ise tatilcilere çeşitli otellerde yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor.

Bungalov otel satışlarında yüzde 400'lük rekor artış!

Enuyguncom'dan yapılan açıklamaya göre, ilkbahar için bungalov otel satışlarındaki artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 arttı.

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Otel maliyetleri yüzde kaç arttı Haberi

Otel maliyetleri yüzde kaç arttı


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yılda otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 9,2 oldu.


AKTOB Araştırma Birimi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerine göre son bir yılda Türkiye genelinde fiyat artışlarının turizm sektörü ve otellerdeki maliyet yükselişlerine etkisini değerlendirdi.


Araştırma biriminden yapılan yazılı açıklamada, TÜİK verilerine göre son bir yılda fiyat artışlarının yüzde 7,6 olarak gerçekleştiği belirtilerek, "AKTOB Araştırma Birimi bulgularına göre, aynı dönemde otellerdeki maliyet yükselişleri ise yüzde 9,2 oldu" denildi.


Yiyecek ve içecek grubundaki maliyet atışlarının yüzde 10 dolayında gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Otellerde yaşanan maliyet artışlarının en yüksek olduğu bölüm, yüzde 33 ile meyve sebze olurken; onu, yüzde 14 ile bakliyat-un grubu ve yüzde 12 ile temizlik malzemeleri izledi. Otellerde kullanılan...